Ege'nin en fazla ihracat yapan firmalarına ödül verildi

Ege İhracatçı Birlikleri, düzenlediği 'İhracatın Yıldızları Ödül Töreni'nde 21 kategoride 57 firmaya 61 ödül verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ege İhracatçı Birlikleri İhracatın Yıldızları Ödül Töreni'nde 57 firma 21 kategoride 61 ödül aldı. Petkim Petrokimya Holding A.Ş., Ege İhracatçı Birlikleri üyeleri arasında en fazla ihracat yapan firma ödülünü 2023 yılında tekrar kazanırken, kimya sektöründe de ihracat şampiyonluğunu sürdürdü.

Ege İhracatçı Birlikleri’nden en çok ihracat yapan dış ticaret sermaye şirketi ödülünü geçtiğimiz yıllarda da olduğu gibi 2023 yılında da Pergamon-Status Dış Ticaret A.Ş. kazandı. Pergamon-Status Dış Ticaret A.Ş. EİB üyeleri arasında en çok ihracat yapan firmalar listesinde de ikinci sıraya adını yazdırmayı başardı. 

Ege İhracatçı Birlikleri üyeleri arasında en çok ihracat yapan üçüncü firma ödülünü Kocaer Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. kazanırken, firma 2023 yılında 2 milyar 515 milyon dolarlık ihracatla Ege İhracatçı Birlikleri üyeleri arasında zirvede yer alan Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği’nin üyeleri arasında ihracat şampiyonluğu mutluluğunu bu yılda yaşadı.

Ege İhracatçı Birlikleri olarak 2023 yılında 18,3 milyar dolarlık ihracat yaptıklarını dile getiren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Cumhuriyetimizin 100. Yılında ihracatın ihracatın yıldızı olan firmaların bu ihracatın 7 milyar 30 milyon dolarlık büyük dilimini gerçekleştirdiğini dile getirdi.

SOYER: 'İHRACATÇILARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ'

Ege İhracatçı Birlikleri İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak ihracata başladıklarını, ihracat süreçlerinin ne kadar zor olduğunu daha yakından gördüklerini, bu zorlukları aşarak ihracat yapan, ülkemize döviz kazandıran ihracatçılarımızla gurur duyduklarını dile getirdi.