Efes Tiyatro Festivali ikinci kez perdelerini açtı

İzmir'in Selçuk ilçesinde düzenlenen 2'nci Efes Tiyatro Festivali başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yıl 2'ncisi düzenlenen ve 8-11 Ağustos tarihleri arası gerçekleştirilecek Efes Tiyatro Festivali, düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı. Kortejde, tiyatrocu Zihni Göktay ve Tarık Pabuççuoğlu ile birlikte birçok sanatçı yer aldı. 

Kortejin ardından düzenlenen ödül töreninde Selçuk’ta festival kültürünün oluşmasına katkı sunan avukat Sümer Büyüktosun ve oyun yazarı Hasan Öztürk’ün anısına verilen Hasan Öztürk Onur Ödülü ve Sümer Büyüktosun Emek Ödülü verildi.

'TİYATROYLA İLGİLİ KONUŞMAK BANA ANCAK GURUR VERİR'

Zihni Göktay, festivalle ilgili yaptığı açıklamada, “Tiyatro söz konusu olunca söyleyeceğim çok şey var ama bilhassa medeniyetin, uygarlığın yeşerdiği bu bereketli topraklarda tiyatro ile ilgili konuşmak bana ancak gurur verir. Selçuk Belediyesi'ne ve bütün çalışanlarına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

'GENÇLERİN TİYATROYA İLGİSİ BENİ ÇOK MUTLU EDİYOR'

Tarık Pabuççuoğlu ise festivalle ilgili olarak, “Büyükşehirlerin dışında düzenlenen tiyatro festivalleri bu ülkede tiyatronun ne kadar sağlam temeller üzerinde durduğunu gösteriyor. Bunun yanı sıra gençlerin tiyatroya olan ilgisi beni çok mutlu ediyor” dedi. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)