Edirne'nin yeni belediye başkanı CHP adayı Filiz Gencan Akın

Belediye başkanlığının CHP’de olduğu Edirne’deki resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, CHP adayı Filiz Gencan Akın oyların yüzde 46.67'sini alarak birinci oldu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Edirne'de resmi olmayan seçim sonuçlarına göre CHP adayı Filiz Gencan Akın yüzde 46.67'lik oy oranı ile seçimi önde tamamladı. AK Parti adayı Belgin İba, oyların yüzde 42.49'unu aldı.

Böylece Edirne'de belediye CHP kaldı ancak belediye başkanı değişmiş oldu. 

31 Mart seçimlerinde CHP, Edirne Belediye Başkanı Adayı olarak Filiz Gencan Akın'ı, AK Parti Belgin İba'yı ve İYİ Parti Hamdi Sedefçi'yi aday gösterdi. Edirne'de belediye başkanlığı için toplam 23 aday yarıştı. 

İKİ ARAŞTIRMA İKİ FARKLI SONUÇ

2019 yılındaki yerel seçimlerde, Edirne Belediye Başkanlığını 42 bin 388 alınan oy ve yüzde 44.87 oy oranı ile CHP adayı Recep Gürkan kazandı. Bunun dışında CHP 5, AK Parti 3, İYİ Parti 1 ilçe belediye başkanlığını aldı.

Gezici Araştırma’nın 2 bin 268 kişi ile yaptığı araştırmaya göre, CHP adayı Filiz Gencan Akın yüzde 45,6 oy alırken, AK Parti adayı Belgin İba yüzde 38,7 ve İYİ Parti adayı Hamdi Sedefçi 11,7 oy alıyordu.

Kentte DEM Parti Eş Başkan adayları Mevlüt Aykoç ile Aylin Hacaloğlu ise yüzde 1,1 ile dördüncü parti çıkarken, diğer adayların oyları yüzde 2,9 oldu.

ORC Araştırma şirketinin araştırması da seçimin AK Parti ve İYİ Parti adayı arasında olduğunu gösteren sonuçlar yayınladı. Buna göre, İYİ Parti adayı oyların yüzde 37,3’ünü, AK Parti adayı yüzde 35,2’sini, CHP adayı ise yüzde 22,2’sini alıyodu. 

 

(HABER MERKEZİ)