Edirne'de dün kuraklık vardı bugün taşkın riski

Son günlerdeki sağanak yağışlar sonrasında Bulgaristan, nehir su seviyelerindeki artış riskini 'sarı' koddan 'kırmızı'ya çıkardı. Nehir üzerindeki baraj kapaklarının açılması halinde Edirne'de sel tehlikesi bulunuyor.

Meriç Nehri'ndeki su seviyesi son 8 ayın en yükseğine çıktı. (Fotoğraf: AA)
Google Haberlere Abone ol

Tamer Yavuz
EDİRNE - Bulgaristan topraklarından doğan Arda, Meriç ve Tunca'da kuraklık sıkıntısı yaşanırken, bölgede 1 aydır aralıklarla etkisini artıran sağanak yağışlar sonucu nehirlerin üzerindeki barajların su seviyesi yükseldi.

Dünden beri etkili olan sağanak yağışın önümüzdeki günlerde de devam etmesi durumunda “sarı kod” seviyesinde bulunan uyarının, 12-13 Ocak tarihlerinde özellikle Bulgaristan'ın Türkiye sınırına yakın olan şehirlerinde ve Edirne’yi de içine alacak şekilde “kırmızı kod"a çevrilebileceği belirtiliyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARI

Meriç Nehrinin su seviyesi de DSİ verilerine göre özellikle son bir aydır artış içinde. Nehir debileri bu sabah saat 10:00 itibariyle Meriç Nehri'nde 346 metreküp/saniye, Arda Nehri'nde 256 metreküp/saniye ve Tunca Nehri'nde 60 metreküp/saniye olarak ölçüldü. 

Meteoroloji yetkilileri, sağanak yağışın 24 saat süreyle devam edebileceğini belirterek, olası sel ve su baskınları ile ulaşımda aksamalara karşı uyarıda bulundu.