Edirne'de asfalt malzemesi sızıntısı: 25 dekarlık ekili arazide zarar

Lalapaşa ilçesi yolu üzerinde yer alan asfalt şantiyesinin havuz duvarı yıkıldı. Asfalt yapımında kullanılan fuel oil nehre ve tarım arazilerine karıştı. Köy muhtarı kimyasalın verdiği zararı aktardı.

Asfalt yapımında kullanılan malzeme bölgedeki nehre karıştı.
Google Haberlere Abone ol

Tamer Yavuz

EDİRNE - Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde asfalt yapımında kullanılan fuel oil'in depolandığı havuzda sızıntı meydana geldi. 

Hasanağa köyü yakınlarındaki şantiyede gerçekleşen sızıntıda çevredeki su kaynakları ve tarım arazileri kirlendi. Havuzda yaklaşık 5 bin ton asfalt malzemesi olduğu belirtildi.

MALZEMENİN ÖNÜ KESİLDİ

Köy muhtarı Mehmet Üstün, sabah saatlerinde sızan asfalt malzemesinin ortalama 25 dekar ekili araziye zarar verdiğini söyledi.

Sızıntı yaşanan firmanın ÇED raporunun olmadığını belirten Üstün, “Daha önce kara yollarının asfalt şantiyesi vardı. Mevcut firma şantiyenin izni var diye bir tesis kurmaya çalıştı. Belirli bir izinleri yok şu an. Firma yetkilileri arazilere verilen zararı karşılayacaklarını söylediler. Bu malzemenin de temizleyeceklerini ifade ettiler” diye konuştu.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve jandarma da olay yerine geldi. Akan malzemenin önü kesilerek daha fazla yayılması engellendi.

Edirne Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Engin Öztürk sızıntının durdurulduğunu aktardı.