Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a 2 ay hapis cezası

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaptığı konuşma gerekçesiyle hakim karşısına çıktı. Gürkan'a, 2 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol

Tamer Yavuz

EDİRNE - Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi bir mekanda yaptığı konuşmanın görüntüleriyle ilgili 'suçu ve suçluyu övme' davasından hapis kararı çıktı. Gürkan’a duruşmanın 5. celsesinde 2 ay 15 gün hapis cezası verildi. Mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Edirne 8. Asliye Ceza Mahkemesinde bugün görülen davada sanığın 5 yıllık denetim süresi içerisinde kasten yeni bir suç işlememesi halinde açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilen mahkumiyet hükmünün ortadan kaldırılarak davanın düşürülmesine karar verileceğine hükmedildi.

Mahkemede savunmasını veren Recep Gürkan'ın avukatı Harika Taybıllı ise savcının mütalaasına istinaden o gece söylemlerin olduğu esnada işlenmiş bir suçun olmadığını, işlenmekte olan bir suçun olduğunu belirterek, müvekkilinin beraatını talep etti.

Mahkemeye verilen kısa sürenin ardından Gürkan'a 3 aydan 2 ay 15 güne indirilen hapis cezası hükmün açıklanması geri bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın 15 Temmuz darbe girişimi gecesi bir türkü barda şarkı söylerken çekilen ve elinde kadehle, "36 yıl önce haberimiz yoktu, şimdi var. İçelim" dediği duyulan görüntülerle ilgili ''suçu ve suçluyu övme'' iddiasıyla dava açılmıştı. 

(DUVAR)