Edirne Belediye Başkanı'nın da yargılandığı davada tahliye çıktı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın da tutuksuz yargılandığı “kaçırma” davasında 21 aydır tutuklu olan üç sanık hakkında bugün görülen duruşmada tahliye kararı verildi. Davanın bir sonraki duruşması 24 Mayıs'ta görülecek. Gürkan' bir süre önce Alaattin Çakıcı'nın ziyaretiyle gündeme gelmişti.

Google Haberlere Abone ol

Tamer Yavuz

EDİRNE - Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın da 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, birden fazla kişi tarafından gece vakti birlikte yağma, nitelikli cinsel saldırı' suçlarından müşteki şüpheli olarak tutuksuz yargılandığı davada, cezaevinde tutuklu bulunan sanıklar O.K, Ş.G. ve S.A.’nın tahliyelerine karar verildi.

KAÇIRILAN KİŞİ EDİRNE BELEDİYE BAŞKANI'NI SUÇLAMIŞTI

Edirne'de yaşayan ve 'Kişisel verileri hukuka aykırı olarak yaymak' suçundan tutuklanan Şükrü Benli, tahliyesinin ardından kaçtığı Bulgaristan'da kaçırılıp, alıkonulmuştu. Benli, yaklaşık iki yıl önceki şikayetinde azmettiricinin Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan olduğunu iddia etmişti. Soruşturma kapsamında O.K., Ş.G. ve S.A. tutuklanmış, S.Y.'nin ise tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti.

TUTUKLU SANIKLARIN TAHLİYESİNE KARAR VERİLDİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın katılmadığı davada Gürkan'ın avukatları savunmalarını yaparak davaya müdahil oldular. Edirne Kapalı Cezaevi'nde 21 aydır tutuklu bulunan sanıklar O.K, S.A. ve Ş.G. korona virüsü tedbirleri nedeniyle duruşma salonuna getirilmedi. SEGBİS üzerinden görülen duruşmada avukatların savunmalarını yapmasının ardından tutuklu sanıkların tahliye edilerek tutuksuz yargılanmalarına karar verildi. Mahkeme heyeti duruşmanın bir sonraki tarihini 24 Mayıs 2021 saat 14:00 olarak belirledi.

ALAATTİN ÇAKICI ZİYARET ETMİŞTİ

Geçtiğimiz aylarda organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın kendisini makamında ziyaret etmesiyle gündeme gelen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, söz konusu davada müşteki sanık olarak 75 bin lira kefaletle tutuksuz yargılanıyordu.