Ecinniler'den Dostoyevski'li kasım-aralık sayısı

Ecinniler'in kasım-aralık sayısı, “Ölümsüz Deha: Fyodor Mihayloviç Dostoyevski” başlıklı dosyayla yayımlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İki aylık kültür ve edebiyat dergisi Ecinniler'in kasım-aralık sayısı yayımlandı. Dergi, 18'inci ve yeni sayısıyla yayıncılıkta üçüncü yılını tamamladı.

Yeni sayının dosyası kapsamında derginin ismine de ilham kaynağı olan Rus yazar Dostoyevski ve yapıtları mercek altına alındı. Tunca Çaylant’ın editörlüğünde hazırlanan ve “Ölümsüz Deha: Fyodor Mihayloviç Dostoyevski” başlığını taşıyan dosyada, Çaylant’ın Sabri Gürses ile gerçekleştirdiği söyleşinin yanında Kaan Kurt, Erkan Irmak, Talat Parman, Çağla Çinili, Yeşim Dinçer ve Eda Oğuz’un yazıları ile Dmitri Bıkov’un Dostoyevski üzerine yazdığı bir makalenin Günay Çetao Kızılırmak tarafından Rusça aslından yapılan çevirisi yer alıyor.

18'inci sayıda Açelya Büşra Özdirek, Ayfer Karakaş, Ayşe Görkem Kozanoğlu, Emre Söylemez, Hasan Ege Karanfil, Hasan Karayel, Mert Tutucu, Osman Erkan, Pınar Çakmaklı, Şura Aykan, Yaşar Kavas ve Zeynep N. Tiryaki'nin şiirleri yer alırken, öykülerin altında Ahmet Rıfat İlhan, Fatih Selvi, Hülya Tamzok, Seher Tanıdık, Selvi Danacı ve Umut Sami Yılmaz’ın imzaları bulunuyor.

Ayşenur Başaran'ın Megan Pinto’dan, Suat Baran'ın da Kiki Dimula’dan birer şiir çevirdiği yeni sayıda ayrıca Ata Hacımale ve Gizem Koçak inceleme yazıları kaleme aldı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)