Düşünür Jean-Luc Nancy öldü

Düşünür Jean-Luc Nancy, 81 yaşında öldü. Düşünürün ölümünü Metis Yayınları, Twitter hesabından duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Düşünür Jean-Luc Nancy, 81 yaşında öldü. Ölüm nedeni henüz açıklanmayan düşünürün ölümünün ardından sosyal medyada birçok paylaşım yapıldı.

Metis Yayınları da Jean-Luc Nancy'nin ölüm haberinin üzerine sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Paylaşımda, "Metis’te "Alman Felsefesi Üstüne Diyalog" (Alain Badiou ile) söyleşi kitabına yer verdiğimiz Jean-Luc Nancy’nin vefat ettiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

 JEAN-LUC NANCY KİMDİR?

Post-yapısökümcü bir isim olan düşünür Jean-Luc Nancy; demokrasi, özgürlük, sanat, dil ve siyaset konularında felsefe yapmaktadır. Düşüncelerinde Martin Heidegger ve Jacques Derrida'nın tesirleri olan filozofun birçok eseri Türkçeye çevrilmiştir. Nancy'nin Türkçeye çevrilen eserlerinden bazıları şöyle: 'Özgürlük Deneyimi' (Ara-lık, 2006), 'Tanrı, Adalet, Aşk, Güzellik' (Monokl, 2011), 'Dünyayı Yaratmak ya da Küreselleşme' (Monokl, 2014), 'Filmin Apaçıklığı' (Küre, 2013), 'Alman Felsefesi Üstüne Diyalog' (Metis, 2017)

Düşünür ayrıca, Strasbourg Üniversitesi Felsefe bölümünde dersler vermiş; Philippe Lacoue-Labarthe ile birlikte eserler kaleme almıştır. “Le titre de la lettre”; “L'Absolu littéraire : Théorie de la littérature du romantisme allemand” birlikte yazdıkları eserlerden bazılarıdır. Prof. Nancy’nin Kant, Hegel ve Heidegger konusundaki yenilikçi okumalarının yanı sıra kendi felsefi açılımlarını gerçekleştirdiği, Étre singulier pluriel; Le Sens du monde; La Création du monde ou la mondialisation; Les Fins de l’homme gibi önemli eserleri bulunmaktadır. Yayımlanmış son eserleri L'Intrus; Identité : Fragments, franchises; Le Plaisir au dessin; Vérité de la démocratie’dir. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)