Dünyanın ilk şehir token’ı  15 milyon TL yatırım aldı

Ocakcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Ocakcı, İzmir Token'a, 15 milyon TL’lik yatırım yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyanın ilk şehir token’ı İzmir Token, 15 milyon TL’lik ilk yatırımını Ocakcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Ocakcı’dan aldı. İzmir Token, Cumhuriyeti'n 100. yılının kutlanacağı 29 Ekim’de satışa çıkarılacak.

B2Press'in aktardığına göre, konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Sedat Ocakcı, “Kripto ekosistemi bugüne dek pek çok inovasyona ev sahipliği yaptı. Dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan şehir token’ı konseptinin Türkiye’nin incisi İzmir’den çıkması ise bizi çok heyecanlandırdı. Bu heyecanımızı ve projenin potansiyeline ilişkin inancımızı 15 milyon TL’lik yatırımımızla ortaya koyduk” dedi.

Fan token gibi bir konsept varken şehirler için kripto para birimi üretilmemiş olmasının büyük bir eksiklik olduğunu kaydeden İzmirli girişimci Barış Turgut, “Blokzincirinin potansiyelini şehir düzlemine taşıyan ilk şehir token'ını bu eksiklikten yola çıkarak geliştirdik. İzmir sosyal hayatının dijital para birimi olacak, hem yatırımcılarına hem de İzmir şehrine katkıda bulunacağına inandığımız İzmir Token’ı Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını kutlayacağımız 29 Ekim’de, Türk kripto para borsası Bzetmex’te erişilebilir bir fiyattan ön satışa çıkaracağız. 1 ila 5 milyon dolar seviyesinde olmasını planladığımız İkinci ve üçüncü faz yatırımlar için halihazırda Dubai, Almanya ve Katar merkezli iş insanlarıyla görüşmelerimizi sürdürüyoruz. İzmir Token, kısa sürede benimsenerek kendi değerini kendisi oluşturacak ve kripto ekosisteminde küresel bir yankı uyandıracak” diye konuştu.

 

Etiketler izmir token