Dünyanın en yaşlı insanı 119 yaşında hayata veda etti

Dünyanın en yaşlı insanı olarak bilinen Japonyalı Kane Tanaka'nın 119 yaşında hayatını kaybettiği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Guinness Dünya Rekorları tarafından Mart 2019'da "dünyanın en yaşlı kişisi unvanı" verilen Kane Tanaka'nın öldüğü belirtildi. Japon yetkililer tarafından bugün yapılan açıklamada, Ocak 2022'de 119 yaşına giren Tanaka'nın, Japonya'nın Fukooka şehrinde bir hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.

AFP'nin haberine göre, Fukooka Valisi Seitaro Hattori, Tanaka'nın ölüm tarihini 19 Nisan olarak verdi. Hattori yaptığı açıklamada, “Kane Tanaka'yı bu yılki 'Yaşlılara Saygı Günü'nde' [Eylül'de kutlanan resmi bir bayram] görmeyi ve onunla en favori sodası ve çikolatası ile bir kutlama yapmayı sabırsızlıkla bekliyordum” dedi.

DÜNYADA YAŞAYAN EN YAŞLI İKİNCİ KİŞİ

Guinness Dünya Rekorları, Tanaka'nın ölümü ile ilgili Twitter'da bir mesaj paylaşarak duydukları üzüntüyü dile getirdi. Organizasyon, Tanaka'nın 122 yaşında hayatını kaybeden Fransız Jeanne Calment'den sonra dünyada yaşayan “en yaşlı ikinci kişi” olarak kayıtlara geçtiğini hatırlattı.

Huzurevinde yaşayan Tanaka'nın son zamanlara dek sağlık durumunun iyi olduğu, masa oyunları oynamaktan, matematik problemleri çözmekten ve soda ile çikolata tüketmekten çok hoşlandığı belirtiliyor.

EN MUTLU ANINA 'ŞİMDİ' DEMİŞTİ

2019 yılında Guiness Dünya Rekorları tarafından “dünyanın en yaşlı kişisi olarak” kayıtlara geçtiğinde, Tanaka'ya hayatta en mutlu anı sorulmuş ve “Şimdi” olarak yanıtlamıştı. Tanaka, söz konusu röportajında her gün sabah 6'da kalktığını ve gün içinde kaligrafi dahil birçok sanat ile ilgilendiğini söylemişti.

Dünya Bankası verilerine göre, nüfusunun yüzde 28'i 65 yaş ve üstü bireylerden oluşan Japonya, dünyanın en yaşlı nüfusuna sahip. (DIŞ HABERLER)