Dünyadan Gazze için ateşkes çağrıları: 'Adalet için sesinizi yükseltin'

İklim aktivisti Thunberg bu haftaki iklim protestolarını Filistin ve Gazze için dayanışma içinde gerçekleştirdiklerini belirterek 'Filistinliler ve etkilenen tüm siviller için özgürlük' çağrısı yaptı.

Nobel Ödül töreninde Malala Yusufzay ve bugünkü protestolarında Greta Thunberg ve arkadaşları.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail-Filistin çatışmalarının 14'üncü gününde, iklim aktivisti Greta Thunberg ve Nobel Barış Ödülü sahibi Malala Yusufzay Gazze'de ateşkes çağrısı yaptı.

İsveçli iklim aktivisti Thunberg, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı paylaşımda, bugün 270'inci 'Gelecek için Cumalar' (Fridays for Future) iklim için okul grevini gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, "Bugün, Filistin ve Gazze ile dayanışma içinde grevdeyiz. Dünyanın sesini yükseltmesi ve Filistinliler ile etkilenen tüm siviller için acil ateşkes, adalet ve özgürlük çağrısında bulunması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

'BU, ÇOCUKLARA KARŞI TOPYEKÛN BİR SAVAŞ'

Nobel Barış Ödülü sahibi Pakistanlı Yusufzay da X hesabı üzerinden 'çocuklar için ateşkes' çağrısı yapan bir imza kampanyasının linkini paylaşarak, "İsrail'in okullar ve çocukların sığındığı yerlere yönelik saldırılarına son vermesini ve liderlerin haksız bir biçimde rehin tutulan ya da hapsedilen tüm çocukların serbest bırakılmasını sağlamak üzere bir anlaşmaya varmasını talep eden bu imza kampanyasına benimle birlikte katılın" dedi.

Malala Yusufzay'ın paylaştığı imza kampanyasında şu ifadelere yer verildi: "İster Hamas tarafından rehin tutulan çocuklar, ister Gazze'de düşen bombaların korkusuyla yaşayan çocuklar olsun; bu, çocuklara karşı topyekûn bir savaştır. Çocuklar için şimdi bir ateşkese ihtiyacımız var. Çağrımıza katılın: Çocukları koruyun." (DIŞ HABERLER)