Dünyada bilinen en yaşlı gorilin 65'inci yaşı kutlandı

Almanya'da Berlin Hayvanat Bahçesi'nde “dünyanın bilinen en yaşlı goril” unvanını elinde tutan Fatou adlı gorilin 65'inci yaşı kutlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyanın bilinen en yaşlı gorilin, Almanya'da Berlin Hayvanat Bahçesi'nde 65nci yaşına girdi. Hayvanat bahçesinin Instagram hesabından 13 Nisan'da yapılan açıklamada, “Dişi gorilimiz bugün 65'inci yaşını kutluyor; bu onu dünyanın en yaşlı gorili yapıyor” denildi.

Paylaşılan fotoğraflarda, “Fatou” isimli gorilin dut ve meyveler ile üzerine “65” yazılan bir pirinç keki yediği görüldü. Hayvanat bahçesi tarafından yapılan açıklamada, “Geleneksel doğumgünü keki bu yıl da olmazsa olmazdı. Doğumgünü yemeği, Fatou için her zaman özel bir şeydir” denildi.

1959 YILINDA BERLİN'E GETİRİLDİ 

1957'de vahşi doğada doğduğu tahmin edilen Fatou, 1959'da bir denizci tarafından Batı Afrika'dan Fransa'ya getirildi ve ardından Berlin Hayvanat Bahçesi tarafından satın alındı.

1956 doğumlu Trudy adlı gorillanın 2019 yılında ölümünden sonra, Fatou “esaret altındaki en yaşlı goril” olarak Guinness Dünya Rekorlarına girmişti. Guiness, hayvanat bahçesinde yaşayan gorilin ortalama ömrünün 50 yaş olduğunu belirtmişti. (DIŞ HABERLER)