İngiltere Başbakanı Johnson yeni korona tedbirlerini açıkladı: Altı ay sürebilir

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, korona virüsüyle mücadelede alınacak yeni tedbirleri açıkladı. "İlan ettiğim kısıtlamaların belki altı ay boyunca yürürlükte kalacağını varsaymalıyız" diyen Johnson, "Şu an için bu virüs hayatımızın bir gerçeği ve onunla mücadelemiz devam edecek" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü vakalarının artmaya başladığı İngiltere'de, yeni Covid-19 önlemleri açıklandı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, "İkinci dalganın gerçek bir olasılık olduğunu başından beri biliyorduk. Bu tehlikeli noktaya geldiğimizi üzüntüyle ifade ediyorum" diyerek, yeni tedbirleri duyurdu.

'Gerekirse daha sıkı tedbirlerin uygulanacağını' söyleyen Johnson, yeni önlemlerin 'altı ay süreyle yürürlükte kalabileceğini' aktardı ve şöyle konuştu: "Aşı, tedavi ve yeni test türleri geliştirmek için hiçbir çabadan kaçınmayacağız ancak elle tutulur bir ilerleme kaydedemezsek ilan ettiğim kısıtlamaların belki altı ay boyunca yürürlükte kalacağını varsaymalıyız. Şu an için bu virüs hayatımızın bir gerçeği ve onunla mücadelemiz devam edecek."

Johnson'ın duyurduğu yeni önlemler restoran ve barları da kapsarken, düğünlerdeki kişi sınırlaması da düşürüldü:

  • Ofis çalışanları evden çalışmaya teşvik edilecek.
  • Perşembe gününden itibaren barlar ve restoranlar açık oldukları süre boyunca yalnızca masalar hizmet verecek ve akşam saat 22.00'de kapatılacak.
  • Hizmet sektöründe çalışanlar maske takacak ve taksi içerisinde maske kullanımı zorunlu olacak.
  • Gösteri ve toplantı merkezlerinde sosyal mesafe kurallarına uyulacak.
  • Covid güvenliği iş yerlerinde yasal bir zorunluluk haline gelecek.
  • Düğünlere en fazla 15 kişi katılabilecek.
  • Kapalı alanda takım sporları yasaklanacak ve 1 Ekim'den itibaren spor etkinliklerinin başlatılması planı askıya alınacak.

(DIŞ HABERLER)