İddia: Navalni otelde su ile zehirlendi

Rus muhalif siyasetçi Aleksey Navalni'nin Rusya'da zehirlendiği suçlamasına dair yeni bir iddia ortaya atıldı. Buna göre Navalni, havalimanında değil, otel odasında su ile zehirlendi.  

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zehirlenme şüphesiyle Almanya'da tedavi gören Rus muhalif siyasetçi Aleksey Navalni'nin havalimanında değil, otel odasında zehirlendiği öne sürüldü. İddiaya göre, Navalni'nin hastalandığı uçağa binmeden önce kaldığı odasındaki bir su şişesinde Noviçok zehri bulundu.

Navalni'nin ekibinden yapılan açıklamada, Rus muhalif siyasetçinin uçağa binmeden önce Tomsk kentinde kaldığı Xander otelindeki odasında su ile zehirlendiği iddia edildi. Ekip, Navalni'nin Instagram hesabından da otel odasında geride kalan eşyaların toplandığı, boş su şişelerinin görüldüğü bir video yayınladı.

'ALMAN LABORATUVARI TEST ETTİ'

"Olayın Rusya'da soruşturulmayacağı çok açıktı" denilen açıklamada, odadaki her şeyin araştırma için faydalı olabileceği gerekçesiyle Almanya'daki doktorlara  teslim edildiği belirtildi Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "İki hafta sonra bir Alman laboratuvarı Tomsk'taki otel odasındaki su şişelerinden birinde Noviçok buldu.Ve sonrasında da Aleksey'den örnekler alan başka laboratuvarlar da, onu zehirleyen şeyin bu olduğunu teyit etti. Şimdi anlıyoruz ki, havalimanına gitmek için otelden çıkmadan önce zehirlendi."

Navalni geçtiğimiz ay bir uçak yolculuğu sırasında bilincini kaybetmiş, kısa bir süre Rusya'da tedavi gördükten sonra da hava yoluyla Almanya'nın başkenti Berlin'deki Charite hastanesine götürülmüştü. Navalni geçtiğimiz hafta yapay komadan uyandırılırken, bugüne dek Rus muhalif siyasetçinin havalimanında zehirlendiği iddia ediliyordu.

Moskova ise Navalni konusunda kendisine yöneltilen suçlamaları reddediyor. Rusya, Navalni'nin Rus istihbaratı tarafından zehirlendiği iddiası hakkında yeterli kanıt bulunmadığını ve suçlamaların siyasi olduğunu söylüyor. (DIŞ HABERLER)