Yunanistan'dan AB'ye: Türkiye'ye sınırlı süreyle ağır yaptırım uygulanmalı

Avrupa Birliği'nin Doğu Akdeniz'deki krizi ele alacağı zirve öncesinde Yunanistan'dan peş peşe açıklamalar geliyor. Son olarak, Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Miltiadis Varvitsiotis Türkiye'ye Kıbrıs açıklarındaki gemilerini çekmesi için sınırlı süreyle ağır ekonomik yaptırımlar uygulanmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan hükümeti, Avrupa Birliği (AB) zirvesi öncesinde Doğu Akdeniz'deki gerilim konusunda Türkiye üzerindeki baskıyı artırmaya çalışıyor. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Avrupa basını üzerinden Türkiye'ye yaptırım çağrısı yapmasının ardından, ülkenin dışişleri bakanlığından da Brüksel'e benzer bir çağrı geldi.

Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Miltiadis Varvitsiotis, Kıbrıs açıklarındaki hem askeri hem sondaj gemilerini çekmemesi halinde Türkiye'ye 'sınırlı süreyle ağır ekonomik yaptırımlar uygulanması' çağrısında bulundu. Avrupa Parlamentosu'nun dış ilişkiler komitesinde konuşan Varvitsiotis, "Avrupa'nın sadece müzakere etmek için değil, aynı zamanda değerlerini korumak için burada olduğu mesajını vermek adına, yaptırımlarla sınırlı bir süre boyunca ama ağır bir baskı uygulanmalı" dedi.

Avrupa Birliği liderleri, 24-25 Eylül tarihlerinde Doğu Akdeniz'deki krizi görüşmek üzere özel bir zirve düzenleyecek. (DIŞ HABERLER)

Miçotakis Avrupa basınına yazdı: Diyalog silah zoruyla kurulmayacakMiçotakis Avrupa basınına yazdı: Diyalog silah zoruyla kurulmayacak