Araştırma: Asemptomatik çocukların tespitinde dışkı testi daha etkili

Hong Kong'da yapılan bir araştırmaya göre, çocuklarda korona testinin solunum yolları yerine dışkı üzerinden yapılması daha doğru sonuç veriyor. Araştırma, çocukların dışkılarındaki viral yükün daha fazla olduğunu tespit etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Covid-19'u asemptomatik geçiren ve farkında olmadan hastalığın yayılmasına yol açtıkları düşünülen çocuklarda dışkı testinin daha etkili olduğu ortaya çıktı. Korona virüsü pozitif ama asemptomatik olan 2 binden fazla çocuk üzerindeki araştırma, dışkı üzerinden yapılan testlerin, solunum yollarından sürüntü alınarak yapılan testlerden daha doğru sonuç verdiğini ortaya koydu.

Hong Kong'daki Çin Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, 2 binden fazla asemptomatik çocuk ile 29 Mart-31 Ağustos arasında Hong Kong Havalimanı'na iniş yapan 15 kişinin dışkı örnekleri incelendi. Araştırmacılar, çocukların dışkılarındaki viral yükün daha fazla olduğunu tespit etti. Buna göre, pozitif çocukların dışkılarında yetişkinlerin dışkısından kat kat fazla viral yük bulunuyor. Araştırmada, çocukların bağırsaklarındaki viral enfeksiyonun yetişkinlere kıyasla daha uzun sürdüğü de belirtildi.

Araştırmacılar, asemptomatik çocukların tespitinde ve solunum yolu üzerinden test yapılması zor olan bebeklerin takibinde dışkı testinin daha uygun olduğu sonucuna vardı. (DIŞ HABERLER)