Wisconsin'deki protestolarda silahlı milisler ateş açtı: İki kişi öldü, bir kişi yaralandı

Siyah vatandaş Jacob Blake'in polis tarafından en az yedi el ateş edilerek vurulmasıyla başlayan protestolarda iki kişi öldü, bir kişi ağır yaralandı. Polis şiddeti karşıtı eylemlerde, kendilerini 'milis üyesi' olarak tanımlayan ağır silahlı kişilerin protestoculara ateş açtığı kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Wisconsin eyaletinde siyah vatandaş Jacob Blake'in polis tarafından vurulmasının ardından başlayan protestoların üçüncü gecesinde iki eylemci öldü, en az bir kişi ağır yaralandı. Kenosha kenti bölge şerifi David Beth salı gecesi bir protestocunun başından vurulması sonucu, diğerinin ise göğsünden vurulması sonucu öldüğünü söyledi. Diğer bir kişinin ise kolundan vurulduğu ve ağır yaralandığı belirtildi.

Beth, salı gecesi ateş açan kişilerin kendilerini 'milis üyesi' olarak tanımladıklarını dile getirdi. Görgü tanıkları, protestoculara ateş açanların ellerinde tüfek olan, ağır silah taşıyan beyazlardan oluştuğunu ve sokaklarda 'devriye gezdiklerini' aktardı. Kendilerini 'milis üyesi' olarak nitelendiren kişilerin Kenosha kentinde belirli noktalarda toplandıkları kaydedildi.

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, elinde uzun namlulu tüfek olan beyaz bir adamın, kalabalıktan uzaklaşırken yere düştüğü ve ardından protestoculara ateş ettiği görüntülendi. Göğsünden vurulan kişinin yere düştüğü, kolundan vurulan kişinin ise olay yerinden uzaklaştığı kaydedildi.

'ÜÇ BİN KİŞİYİZ'

Protestoları izleyen basın mensupları, eylemlerin başından bu yana 'sosyal medyadan gelen çağrılar üzerine toplandıklarını' söyleyen silahlı kişilerin kentin çeşitli yerlerinde konuşlandığını aktardı. Washington Post'un konuştuğu silahlı bir adam, 'Facebook'tan yapılan bir çağrı üzerine şehri korumak için geldiğini' dile getirdi. ABD Deniz Kuvvetleri gazisi olduğunu söyleyen 29 yaşındaki Joe isimli kişi, "Üç bin kişiyiz, silahlıyız ve hazırız" dedi. (DIŞ HABERLER)