ABD'de Covid-19 hastaları için plazma tedavisine onay verildi

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi, Covid-19'a karşı kullanılmak üzere plazma tedavisine 'acil durum onayı' verdi. Kararı açıklayan Trump, "Verdiğiniz her bir plazma başka yerlerde hayatlar kurtaracaktır" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'nin (FDA)  korona virüsüne karşı plazma tedavisine 'acil durum onayı' verdiğini açıkladı. Daha önce Covid-19 geçirip iyileşmiş kişilere, ilgili sağlık birimlerine giderek plazma bağışı yapmaları çağrısında bulunan Trump, "Verdiğiniz her bir plazma başka yerlerde hayatlar kurtaracaktır" dedi.

Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenleyen Trump, plazma tedavisinin Covid-19 hastalarının tedavisi için 'önemli bir ümit olacağını' söyledi. FDA onayıyla beraber, korona virüsüna yakalandıktan sonra iyileşen kişilerin kanından elde edilen plazma, acil durumlarda tedavi amaçlı kullanılabilecek.

Aynı basın toplantısında konuşan FDA Direktörü Stephen Hahn da plazma tedavisinin 'çok umut verici' olduğunu ve bundan sonra daha fazla sayıda insanın iyileşmesini umduklarını, ancak tedaviyle ilgili daha yapmaları gereken çok iş olduğunu kaydetti. Öte yandan eski FDA yetkilisi Scott Gottlieb, ülkede halihazırda plazma tedavisinin bazı yerlerde zaten uygulandığını, ancak bugünkü kararla tüm ülkede uygulanmasının önünün açılacağını ifade etti. (AA)