Zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan Rus muhalife ülkeden çıkış izni verildi

Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik sert eleştirileriyle tanınan ve zehirlenme şüphesiyle yoğun bakıma kaldırılan muhalif siyasetçi Aleksey Navalni'nin tedavi görmesi için ülke dışına çıkmasına izin verildi. Şu anda komada olan Navalni'nin Almanya'ya götürülmesi bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılıp yoğun bakıma alınan Rus muhalif siyasetçi Aleksey Navalni'nin tedavi görmek için yurt dışına gönderilmesine izin verildi.

Daha önce Rus sağlık otoriteleri, Navalni'nin sağlık durumunun 'istikrarsız' olması nedeniyle tedavi için yurt dışına gönderilemeyeceğini bildirmişti.

Navalny'nin basın danışmanı Kira Yarmiş sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Başhekim Navalni'nin buradan taşınamayacağını duyurdu. Taşıma yasağı, Navalni'nin canına kasttır" açıklamasını yapmıştı. Yarmiş hastanenin yeterli donanıma sahip olmadığını ve Navalni'ye henüz bir tanı konmadığını ifade etmişti.

'HASTANEYE GÜVENMİYORUZ'

Reuters ajansı, Sibirya'da bir hastanede komada olan Navalni'yi tedavi görmesi için Almanya'ya götürecek uçağın Omsk kentine iniş yaptığını aktarmıştı.

Navalni'nin ailesi, doktorların Navalni'nin taşınmasına izin verdiğini ancak uçak gelmeden kısa süre önce hastanenin karar değiştirdiğini söylemişti. Navalni'nin eşi Yulia ise, "Durum iyi değil ve hastaneye güvenemiyoruz" demişti. Yulia, Devlet Başkanı Vladimir Putin'e çağrıda bulunarak yurt dışına gönderilmesine izin vermesini istemiş ve bazı yetkilileri tahliyeyi durdurmaya çalışmakla suçlamıştı.

Almanya, komada olan Navalni'yi tedavi için ülkeye getirmeye hazır olduğunu açıkladı. Yetkililer, Berlin'deki bir hastanenin Rus siyasetçinin tedavisini üstlenmeye hazır olduğunu belirtti.

'ZEHİRLENME İZİNE RASTLANMADI'

Navalni perşembe günü Sibirya'dan Moskova'ya dönmek üzere uçaktayken fenalaşarak acil bir inişle hastaneye kaldırılmıştı. Muhalefet, Aleksey Navalni'nin Kremlin tarafından zehirlendiğine inanıyor. Hastanede yapılan toksikoloji testlerinde ise zehirlenme izine rastlanmadığı belirtildi. (DIŞ HABERLER)

Rus muhalif lider Navalni komada: 'Çayla zehirlediler'Rus muhalif lider Navalni komada: 'Çayla zehirlediler'