Lukaşenko'dan ilk açıklama: İzin vermeyeceğiz

Belarus'u 26 yıldır yöneten Aleksander Lukaşenko, seçimi kendisinin kazandığının açıklanması sonrası patlak veren protestolar için "Uygun yanıt verilecek" dedi. Lukaşenko, "Ülkemizin parçalanmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko, çok sayıda muhalifin itiraz ederek sokağa dökülmesine yol açan seçim sonuçlarından sonra ilk açıklamasını yaptı. Lukaşenko, "Ülkemizin parçalanmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Belarus devlet ajansı Belta'nın haberine göre Lukaşenko, dün gece seçimleri kendisinin kazandığını açıklanması sonrasında patlak veren protestolar hakkında, "Uygun yanıt verilecek. Ülkemizin parçalanmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

MUHALEFET SONUÇLARI REDDETTİ

Muhalif adaylardan Svetlana Tihanovskaya, Lukaşenko'nun bu açıklamasından kısa süre önce düzenlediği basın toplantısında seçimleri kendisinin kazandığını savunarak barışçıl yoldan iktidar değişimi çağrısı yapmıştı. "Kendi gözlerime inanacağım, çoğunluk bizim yanımızdaydı" ifadelerini kullanan  Tikhanouskaya, seçimde 'yaygın hile yapıldığını' belirtmiş, 'barışçıl bir iktidar değişimi için çalışmak üzere' ekibiyle ülkede kalacaklarını ve bu konuda yetkililerle görüşmeye çalışacaklarını söylemişti. (DIŞ HABERLER)

Lukaşenko'dan ilk açıklama: İzin vermeyeceğizLukaşenko'dan ilk açıklama: İzin vermeyeceğiz

Svetlana Tihanovskaya: Belarus'ta 26 yıllık 'diktatör'e meydan okuyan kadın adaySvetlana Tihanovskaya: Belarus'ta 26 yıllık 'diktatör'e meydan okuyan kadın aday

Lukaşenko'nun kazandığı açıklandı, Belarus karıştıLukaşenko'nun kazandığı açıklandı, Belarus karıştı

Belarus'ta muhalif aday seçim sonuçlarını tanımadıBelarus'ta muhalif aday seçim sonuçlarını tanımadı