Belarus'ta muhalif aday seçim sonuçlarını tanımadı

Doğu Avrupa ülkesi Belarus'ta, ülkeyi 26 yıldır yöneten Aleksandr Lukaşenko'nun kazandığı açıklanan seçimlere muhalefetten itiraz geldi. Lukaşenko'nun ana rakibi olan Svetlana Tikhanouskaya, sonuçları tanımadığını açıklayıp seçimi kendisinin kazandığını öne sürdü. Tikhanouskaya, "Kendi gözlerime inanacağım, çoğunluk bizim yanımızdaydı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Doğu Avrupa ülkesi Belarus'ta 26 yıllık devlet başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun kazandığı açıklanan seçimlerin ardından, muhalefet sonuçları tanımadı. Seçime giden süreçte yakaladığı rüzgarla Lukaşenko'nun ana rakibi haline gelen eski İngilizce öğretmeni Svetlana Tikhanouskaya, kendisinin kazandığını savunarak sorunlu sandıklarda oyların yeniden sayılmasını talep etti.

'BARIŞÇIL İKTİDAR DEĞİŞİMİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ'

Başkent Minsk'te basın toplantısı düzenleyen Tikhanouskaya, "Kendi gözlerime inanacağım, çoğunluk bizim yanımızdaydı" ifadelerini kullandı. Seçimde 'yaygın hile yapıldığını' savunan Tikhanouskaya, barışçıl bir iktidar değişimi için çalışmak üzere ekibiyle ülkede kalacaklarını ve bu konuda yetkililerle görüşmeye çalışacaklarını söyledi.

Belarus'ta dün düzenlenen seçimler Batı basınında, Lukaşenko'nun 26 yıllık iktidarına karşı en büyük meydan okuma olarak niteleniyordu. İlk resmi sonuçların Lukaşenko'nun ezici zaferine işaret etmesi sonrasındaysa, çok sayıda muhalif sokağa döküldü ve başkent Minsk'te polisle çatışma çıktı. Seçim komisyonu ise bu sabah Lukaşenko'nun yüzde 80, Tikhanouskaya'nın yüzde 9.9 oranında oy aldığını açıkladı. (DIŞ HABERLER)

Lukaşenko'dan ilk açıklama: İzin vermeyeceğizLukaşenko'dan ilk açıklama: İzin vermeyeceğiz

Svetlana Tihanovskaya: Belarus'ta 26 yıllık 'diktatör'e meydan okuyan kadın adaySvetlana Tihanovskaya: Belarus'ta 26 yıllık 'diktatör'e meydan okuyan kadın aday

Lukaşenko'nun kazandığı açıklandı, Belarus karıştıLukaşenko'nun kazandığı açıklandı, Belarus karıştı