Avustralya'da karantinadan kaçma girişimine 5 bin dolar ceza

Avustralya'da korona virüsüne karşı zorunlu karantinasının son bir gününde kaçmaya çalışan bir genç yakalandı. 20 yaşındaki gebce 5 bin 56 dolar ceza kesildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınında ikinci dalga nedeniyle alarm halinde olan Avustralya'da, zorunlu karantinasının dolmasına bir gün kala kaçmaya kalkışan 20 yaşındaki bir genç 'affedilmedi'. Polis, 5 bin 56 dolar ceza kesti.

Olay, ülkenin Kuzey Bölgesi olarak adlandırılan eyaletindeki bir karantina merkezinde meydana geldi. İsmi açıklanmayan 20 yaşındaki genç, zorunlu karantina süresinin dolmasına bir gün kala kaçmaya çalışırken yakalandı. 5 bin 56 dolar ceza kesen polis, yakalanan şüphelinin karantina süresini doldurduktan sonra gitmesine izin verileceğini açıkladı.

Korona virüsünü büyük ölçüde kontrol altına almış görünen Avustralya, geçtiğimiz haftalarda ülkenin güney doğusundaki New South Wales ve Victoria eyaletlerinde ikinci dalga ile karşı karşıya kaldı. Ülkenin ikinci en kalabalık eyaleti olan Victoria'da, bugün 17 kişi yaşamını yitirdi. Son 24 saatte ise 394 kişide virüs tespit edildi. (DIŞ HABERLER)