Trump, protestocuları koruyan annelere 'sahtekar' dedi

ABD Başkanı Donald Trump, Portland kentindeki ırkçılık karşıtı protestolarda göstericiler ile kolluk kuvvetleri arasına etten duvar ören annelerin 'sahtekar' olduğunu öne sürdü. Trump, "Bu protestocular aslında ülkemizden nefret eden anarşistler. Masum 'anneler' hattı ise medyanın kabul etmeyi reddettiği bir sahtekarlık" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Portland kentinde ırkçılık ve polis şiddetine karşı protestolar devam ederken, Başkan Donald Trump'ın hedefinde bu kez protestocuları güvenlik güçlerinden korumak için eylem alanına inen anneler var. Trump, Siyahların Hayatı Önemlidir (Black Lives Matter) hareketine karşı devreye sokulan kolluk kuvvetlerine karşı göstericilere siper olan annelerin 'sahtekar' olduğunu iddia etti. Trump, protestocuların da 'anarşist' olduğunu öne sürdü.

George Floyd'un 25 Mayıs'ta polis tarafından öldürülmesinin ardından patlak veren gösterilerin başından bu yana göstericileri birçok kez tehdit eden Trump, Twitter paylaşımında Portland'daki protestocuların 'ülkelerinden nefret eden anarşistler' olduğunu ve annelerin 'sahtekar' olduğunu savundu.

Trump, Oregon'a gönderdiği federal güçlerin geri çekilmesi yönündeki talebin mahkemede reddedildiğine ilişkin bir paylaşıma, şu yorumu yaptı: "Bu 'protestocular' aslında ülkemizden nefret eden anarşistler. Masum 'anneler' hattı ise medyanın, tıpkı şiddet eylemlerini haberleştirmediği gibi, kabul etmeyi reddettiği bir sahtekarlık."

Anneler, eylemcilerle polis arasında arasına duvar örüyor.

'FEDERAL UZAK DURSUN'

Oregon eyaletinin Portland kentinde haftalardır süren ırkçılık karşıtı protestolarda, Trump hükümetinin federal kolluk kuvvetlerini devreye sokmasıyla beraber polis şiddeti artmış, protestocuların hukuksuz bir şekilde gözaltına alınması sosyal medyada tepki çekmişti. Maskeli kolluk kuvvetlerinin protestocuları resmi olmayan siyah sivil arabalara bindirdiği ve göstericileri açıklama yapmaksızın gözaltına aldığı görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından bir grup anne, eylemcileri korumak için polisle protestocuların arasına girmişti.

Çoğunlukla beyaz ya da sarı renk giyen anneler, ellerinde ayçiçeği taşıyor.

Bir hafta önce kurulan 'Anneler Duvarı' isimli kolektif, en az altı kentte örgütlendi. Portland'la beraber New York ve Chicago'da da bir araya gelen anneler, “Anneler burada. Federaller uzak dursun” sloganlarıyla göstericileri polis kuvvetlerine karşı korumayı amaçlıyor.

Portland, Oregon (21 Temmuz)

Geçtiğimiz günlerde, federal mahkeme binasının önündeki göstericileri korumak için bir araya gelen annelere kolluk kuvvetleri biber gazı ve coplarla saldırmış, bazı annelerin plastik mermilerle vurulduğu kaydedilmişti. (DIŞ HABERLER)

Emekli askerler protestoculara kalkan oldu: Polise karşı etten duvar ördülerEmekli askerler protestoculara kalkan oldu: Polise karşı etten duvar ördüler

Amerikan rüyasından dışlananlar anlatıyorAmerikan rüyasından dışlananlar anlatıyor