İddia: ABD'li yatırımcılar TikTok'u satın almayı planlıyor

Financial Times gazetesi, ABD'li yatırımcıların TikTok uygulamasını satın almayı planladığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD, geçtiğimiz günlerde Çinli ByteDance firmasının sahibi olduğu sosyal medya uygulaması TikTok'u yasaklayabileceğini açıkladı.

Financial Times gazetesi, Amerikalı yatırımcıların TikTok'u Beyaz Saray'ın hayata geçirmesi muhtemel yasağından kurtarmak için Çinli sahibinden satın almayı düşündüğünü yazdı.

Gazete iki kişiye dayandırdığı haberinde, bu planın başında bulunan General Atlantic ve Sequoia Capital risk sermayesi şirketlerinin ABD Hazinesi ve diğer denetleyici kurumlar ile böylesi bir satın almanın TikTok'u kurtarmaya yetip yetmeyeceğini görüştüğünü aktardı.

Satın almanın gerçekleşmesi takdirinde TikTok'un ve kardeş uygulaması Douyin'in sahibi olan ByteDance şirketinin, uluslararası operasyonda küçük bir hisseye sahip olacağı ve oy verme hakkı olmayacağı belirtildi.

Satın almayla ilgili ilk haberi yapan The Information ismindeki teknoloji haber sitesi, ByteDance'ın Amerikalı yatırımcılarının olası bir satın almanın şirketi kurtarıp kurtarmayacağına yönelik görüşmeler yaptığını öne sürdü.

Pompeo: TikTok'u yasaklayabilirizPompeo: TikTok'u yasaklayabiliriz

ByteDance'in çok hızlı büyüyen TikTok'un kontrolünü elinde tutmasının tek yolunun bu olabileceğini değerlendiren şirket yöneticileri, ABD yasağından kurtulmak için farklı alternatifleri değerlendiriyor.

ABD'de en son olarak Temsilciler Meclisi federal yetkililerin telefonlarına TikTok yüklemesini yasaklanmasına karar verdi. ABD Başkanı Donald Trump ise Facebook'ta yürüttüğü seçim kampanyasında TikTok'un Amerikalı kullanıcılar üzerinde casusluk yaptığı iddiasına yer verdi. Şirket ise bu iddiayı reddediyor. (Kaynak: BBC Türkçe)

Etiketler çin ABD Tiktok