Doğu Kudüs'te İsrail şiddeti korona salgınında da sürüyor

İsrail'in Filistinlilere yönelik şiddeti korona salgınında da hız kesmedi. İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün İsaviye bölgesinde dün gece bir Filistinli evinden zorla gözaltına alındı. Uzmanlar, İsaviye'de artan baskıyı İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak planlarının parçası olarak görüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail askerlerinin Filistinlilere karşı şiddeti korona virüsü salgınına rağmen hız kesmeden sürüyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün İsaviye bölgesinde dün gece bir eve baskın düzenlendi. Genç bir Filistinlinin şiddet yoluyla gözaltına alınması mahallede infial yaratırken, görüntüler sosyal medyada da tepki çekti.

İsrail'in 1967'den bu yana BM kararlarını ihlal ederek işgal altında tuttuğu ve ABD'de Donald Trump yönetiminin desteğiyle yasadışı biçimde ilhak etmeyi planladığı Doğu Kudüs'ün İsaviye mahallesi, son dönemde Filistinlilerin evlerini hedef alan bir yıkım girişimiyle gündemde. Filistin haber ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail'in yönetimindeki belediye hafta başında İsaviye'de Filistinlilere ait 30 evin izinsiz oldukları gerekçesiyle yıkılması kararı verdi.

TORUNLARIYLA YAŞAYAN ÇİFTİN EVİ DE BASILMIŞTI

20 bin Filistinlinin yaşadığı İsaviye, yıllardır İsrail askerlerinin baskınlarına ve yıkımlara maruz bırakılıyor. Bölge 23 Haziran'da da, bir çocuğun, anneannesi ve engelli dedesiyle yaşadığı eve gaz bombası atılmasıyla gündeme gelmişti. Evin camlarının kırılması ve içeriye dolan gaz nedeniyle yaralanan çocuk ve anneanne-dede hastaneye kaldırılmıştı.

Ev baskınlarının özellikle son birkaç aydır giderek artması, İsrail'in Filistinlileri bezdirme ve Doğu Kudüs'ü ilhak etme planlarının bir parçası olarak görülüyor. (DIŞ HABERLER)