Fauci: Korona ABD'deki ırkçılığı ifşa etti

ABD'de korona virüsüyle mücadelenin en yetkili ismi Dr. Anthony Fauci, Covid-19'un siyahları daha çok etkilemesine dair açıklamasında kurumsal ırkçılık eleştirisi yaptı. Siyahların salgında dezavantajlı bir konumda olduğunu söyleyen Fauci, bu durumun temelinde ırkçılığın yattığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de korona virüsüyle mücadelenin en yetkili ismi olan Dr. Anthony Fauci, ülkedeki siyahların Covid-19'dan beyazlara kıyasla daha çok etkilenmesinin kurumsal ırkçılıktan kaynaklandığını söyledi. Fauci, siyahların salgında çifte dezavantaja maruz kaldığını belirtti.

Kongre'de Trump yönetiminin salgınla mücadelesi konusunda ifade veren Fauci, çok sayıda siyah yetişkinin sosyal mesafeyi korumanın zor olduğu zaruri işlerde çalıştığını, aynı zamanda siyahlar arasında yüksek tansiyon, diyabet, obezite, kronik akciğer sorunları ve böbrek sıkıntıları gibi hastalıkların yaygın olduğunu aktardı. "Dolayısıyla kendilerini bir tür çifte dezavantaj içinde buluyorlar" diyen Fauci, bu durumun temelinde ırkçılığın yattığını belirtti.

Fauci, "Afroamerikalıların çok, çok uzun zamandır ırkçılığa maruz kaldığı açık. Bu durumun başta ekonomik olmak üzere birçok açıdan, siyahların kendilerini içinde buldukları koşullara katkısı olmadığını düşünmüyorum. Afroamerikalılar korona virüsünden orantısız bir şekilde zarar gördü. Birçoğunun kendilerini içinde bulduğu ekonomik durum nedeniyle enfeksiyon oranları daha yüksek" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

Chicago'da virüsten ölenlerin yüzde 70'i siyahChicago'da virüsten ölenlerin yüzde 70'i siyah