Miçotakis: Türkiye haklarımızı ihlal ederse ciddi sonuçları olacak

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile Libya arasında yetki alanlarının sınırlandırılması konusunda imzalanan anlaşmanın 'geçersiz olduğunu' söyledi. Miçotakis, "Türkiye egemenlik haklarımızı ihlale teşebbüs ederse bunun ciddi sonuçları olacaktır" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile Libya arasında imzalanan anlaşmaların 'geçersiz olduğunu' dile getirdi ve Türkiye'nin Yunanistan'ın 'egemenlik haklarını ihlal etmesi halinde Avrupa Birliği'nin (AB) sürece dahil olacağını söyledi. Miçotakis, "Türkiye egemenlik haklarımızı ihlale teşebbüs ederse sadece Yunanistan’dan değil eminim ki Avrupa’dan da karşılık görecektir" dedi.

'DİYALOĞA HAZIRIZ'

Başkent Atina'da düzenlenen Delfon 20 Ekonomik Forumu'nda yaptığı konuşmada, Türk-Yunan ilişkilerine değinerek Türkiye ile ilişkilerin 'zor olduğunu' ancak iki ülkenin aralarındaki farklılıkları çözmek için konuşabileceklerini belirtti.  Farklılıklara diyalog aracılığı ile çözüm bulunamaması halinde iki ülkenin anlaşarak Uluslararası Mahkemeye gidebileceklerini söyleyen Miçotakis, şöyle devam etti: "Yunanistan, deniz yetki alanlarının belirlenmesi konusunda Türkiye ile diyaloğa her zaman açık. Dürüstçe konuşabiliriz, sonuçta eğer anlaşamadığımız konusunda mutabık kalırsak bu sorunu ne şekilde çözeceğimiz noktasında karşılıklı anlaşma yoluyla meseleyi Uluslararası Mahkemeye, Lahey’e götürmenin yolları her zaman vardır ancak uluslararası hukuka tamamen saygılı olarak. Gambot diplomasisi zamanı değil, bu gibi anlayışlar başka yüzyıllara ait."

'EGEMENLİK HAKLARI İHLAL EDİLİRSE CİDDİ SONUÇLARI OLACAK'

Türkiye’nin, deniz yetki alanlarının sınırlandırılması konusunda Libya ile imzaladığı anlaşmalara değinen Miçotakis, bu anlaşmaların geçersiz olduğunu dile getirdi ancak Yunanistan’ın önceki gün İtalya ile imzaladığı anlaşmanın ise geçerli olduğunu söyledi. Miçotakis, şu ifadeleri kullandı: "Türkiye egemenlik haklarımızı ihlale teşebbüs ederse sadece Yunanistan’dan değil eminim ki Avrupa’dan da karşılık görecektir. Bu izlememizi istediğim yol değil ancak herkesin bilmesi lazım ki böyle bir şey olursa bunun ciddi sonuçları olacaktır." (AA)

Yunanistan ile İtalya'dan Akdeniz'de kritik anlaşmaYunanistan ile İtalya'dan Akdeniz'de kritik anlaşma