'İşten çıkarmak yetmez, o polisleri hapse atın'

ABD'de ırkçı polislerin gözaltına alırken boğarak öldürdüğü George Floyd'un ailesi, 4 eski polisin cinayet suçundan tutuklanmasını istedi. Flody’un erkek kardeşi, "Gerekirse Floyd’a elektrik tabancası veya yüzüne biber gazı kullanabilirlerdi ama ensesine dizlerini dayayıp üstüne oturmayı tercih ettiler. Ona hayvanlardan daha kötü muamele yaptılar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Minnesota eyaletinde ırkçı polislerin gözaltına alırken vahşice öldürdüğü George Floyd'un ailesi, işlerine son verilen 4 eski polisin tutuklanmasını istedi.

Floyd’un kız kardeşi Bridgett Floyd, ABC'ye verdiği mülakatta, olaya karışan polislerin işine son verilmesinin kendisi ve ailesi için yeterli olmadığını vurgulayarak, "Onların tutuklanarak hapse atılmasını istiyorum çünkü benim kardeşimi öldürdüler" dedi.

CNN'e konuşan Flody’un erkek kardeşi Philonise ise kardeşinin kimseyi incitmediğini vurgulayarak, "Gerekirse Floyd’a elektrik tabancası veya yüzüne biber gazı kullanabilirlerdi ama ensesine dizlerini dayayıp üstüne oturmayı tercih ettiler. Ona hayvanlardan daha kötü muamele yaptılar" ifadelerini kullandı.

Aynı programda konuşan Floyd’un kuzeni Tera Brown da “Polislerin hizmet etmek ve korumak için orada olmaları gerekiyordu ama bütün yalvarmalarına rağmen onun hayatı için tek bir kişi parmağını kaldırmadı” diye konuştu.

Polislerin cinayetten yargılanması gerektiğini belirten Brown, "Birileri o anı kaydetti de bütün dünya buna şahit oldu" dedi.

"NEFES ALAMIYORUM" DİYE YALVARMIŞTI 

46 yaşındaki George Floyd, Minneapolis kentinde önceki akşam, bir marketin 'sahte çek' ihbarı yapmasının ardından dolandırıcılık şüphesiyle polis tarafından durdurulmuştu. Ters kelepçe yapılarak yüzüstü yere yatırılan Floyd, polislerden birinin dakikalarca ensesine diziyle bastırmasıyla nefessiz kalarak bilincini kaybetmişti. Floyd birçok kez "Nefes alamıyorum" sözleriyle yalvarmıştı.

Floyd, olay yerine gelen acil sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı hastanede vefat etmişti. Ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını tekrar alevlendiren olay nedeniyle, başta Minneapolis  kenti olmak üzere ülkenin birçok yerinde gösteriler düzenlendi. Olaya karışan 4 polisin işine dün son verilirken, Minnesota Ceza Muhakemesi Bürosu ile Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) olayı incelemek için başlattığı iki ayrı soruşturma halen sürüyor. (AA)

ABD'de ırkçı vahşet: Polis şüpheliyi boğarak öldürdüABD'de ırkçı vahşet: Polis şüpheliyi boğarak öldürdü

ABD'de ırkçı polis vahşetinin yeni görüntüleri ortaya çıktıABD'de ırkçı polis vahşetinin yeni görüntüleri ortaya çıktı