Ruanda Soykırımı sorumlularından Felicien Kabuga yakalandı

26 yıl önce 800 bin kişinin katledildiği Ruanda Soykırımı'nın sorumlularından olan 84 yaşındaki Felicien Kabuga, Fransa'da yakalandı. Adalet bakanlığının açıklamasında, Kabuga'nın Paris'te yargılandıktan sonra Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne götürüleceği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afrika ülkesi Ruanda'da 1994 yılında en az 800 bin kişinin öldürüldüğü Ruanda Soykırımı'nın sorumlularından Felicien Kabuga, Fransa'da yakalandı. Fransa'da adalet bakanlığının açıklamasında, başkent Paris yakınlarında 84 yaşındaki Kabuga'nın yakalandığı belirtildi.

Bakanlık, 25 yıldır aranan Kabuga'nın Paris yakınlarında Asnieres-Sur-Seine'de dairesinde sahte kimlikle yakalandığını duyurdu. Açıklamada şu ifadeler yer verildi: "1994 yılından bu yana, Ruanda Soykırımı'nın finansörü olarak bilinen Felicien Kabuga cezasız kalarak Almanya, Belçika, Kongo, Kenya ve İsviçte'de yaşadı."

LAHEY'DE YARGILANACAK

Açıklamada aynı zamanda Kabuga'nın önce Paris Temyiz Mahkemesi'nde daha sonra ise Lahey'de Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanacağı aktarıldı.

Ruanda'da en az 800 bin Tutsi ve ılımlı Hutu, radikal Hutular tarafından öldürülmüş, Fransa'da yakalanan Kabuga'nın radikallere mali yardım sağladığı tespit edilmişti. (DIŞ HABERLER)

Ruanda Soykırımı'nın 25'inci yıldönümü: 100 gün boyunca anma törenleri düzenlenecekRuanda Soykırımı'nın 25'inci yıldönümü: 100 gün boyunca anma törenleri düzenlenecek