New York'ta 100'e yakın çocuk 'nadir' hastalığa yakalandı

New York'ta çocukları etkileyen ve Covid-19 bağlantılı olduğu düşünülen "inflamatuvar sendromu" yayılıyor. New York Valisi Andrew Cuomo, şimdiye kadar 3 çocuğun söz konusu 'nadir' hastalık nedeniyle öldüğünü, 100'e yakın çocuğun ise semptom gösterdiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin New York Valisi Andrew Cuomo, 100'e yakın çocuğun yeni tip korona virüsüyle (Covid-19) bağlantılı olduğu düşünülen "nadir" görülen hastalığa yakalandığını söyledi.

Cuomo, düzenlediği basın toplantısında, çocukları etkileyen ve Covid-19 bağlantılı olduğu düşünülen "inflamatuvar sendromunun" araştırıldığını belirtti.

New York'ta şimdiye kadar 3 çocuğun söz konusu hastalık nedeniyle öldüğünü ve 100'e yakın çocuğun ise semptom gösterdiğini söyleyen Cuomo, söz konusu hastalığın kritik organlarda hayati tehlike teşkil eden inflamasyona neden olduğunu ifade etti.

Cuomo ayrıca, son 24 saatte New York'ta 195 kişinin korona virüsü nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.

New York'un salgınla mücadele için 61 milyar dolara ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Cuomo, Washington'da görüşülen yeni yardım paketinin ise kurumsal şirketleri kurtarmak yerine eyaletleri ve çalışan aileleri desteklemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Salgının en yoğun görüldüğü New York'ta şimdiye kadar 347 binden fazla kişi korona virüsünden etkilenirken, 27 binden fazla kişi ise hayatını kaybetti. (AA)

New York'ta korona bağlantılı çocuk hastalığı nedeniyle ilk ölümNew York'ta korona bağlantılı çocuk hastalığı nedeniyle ilk ölüm