New York'ta korona bağlantılı çocuk hastalığı nedeniyle ilk ölüm

New York'da beş yaşındaki bir çocuk son haftalarda ortaya çıkan ve korona virüsüyle ilişkilendirilen hastalık nedeniyle öldü. New York Valisi Andrew Cuomo, sağlık bakanlığının daha önce tespit edilen vakaları incelediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin New York eyaletinde beş yaşındaki bir çocuk korona virüsüyle ilişkilendirilen hastalık nedeniyle öldü. New York Valisi Andrew Cuomo, "Hastalık nedeniyle en az bir ölüm gerçekleşti. Şu anda araştırmalar sürüyor ancak bu hastalık nedeniyle başka ölümlerde gerçekleşmiş olabilir" dedi.

Cuomo, 73 çocuğun 'pediatrik multisistem enflamatuar sendromu' olarak adlandırılan hastalıktan etkilendiğini söyledi. Cuomo, sağlık bakanlığının daha önce tespit edilen vakaları incelediğini ve korona virüsüyle ilişkilendirilen bu nadir hastalık nedeniyle daha önce gerçekleşen çocuk ölümlerinin araştırıldığını dile getirdi.

Cuomo, "Nadir de olsa, Covid-19'dan etkilenen çocukların Kawasaki hastalığına benzer semptomlar veya damarlarda iltihaplanmaya neden olan toksik şok benzeri belirtilerle hastalandığı vakalar tespit ediliyor" dedi.

WESTCHESTER'DA DA BİR ÇOCUK ÖLDÜ

New York şehrinin kuzeyidne yer alan Westchester County'deki yetkililer, bu hastalık nedeniyle tedavi gören bir çocuğun geçen hafta öldüğünü bildirdi.

BELİRTİLERİ NELER?

Nadir görülen ve korona virüsüyle ilişkilendirilen bu hastalığın belirtileri çocuklarda görülüyor. İlk olarak İngiltere, İtalya ve İspanya'da ve daha sonra Fransa ve ABD'de dahil olmak üzere en az altı ülkede tespit edilen nadir çocuk hastalığının, çoğunlukla Covid-19 nedeniyle enfekte olan çocukları etkilediği biliniyor ve belirtieri toksik şok sendromu ve Kawasaki hastalığına benziyor. Belirtiler arasında yüksek ateş, ishal, kusma olduğu ve semptomların aynı zamanda kalp fonksiyonlarını etkilediği ve damar iltihaplanmasına neden olduğu aktarıldı. (DIŞ HABERLER)

Korona bağlantılı çocuk hastalığı ABD'de de görüldüKorona bağlantılı çocuk hastalığı ABD'de de görüldü