Trump'tan virüsle mücadele ekibini dağıtma kararı

ABD Başkanı Donald Trump'ın, korona virüsüyle mücadelenin koordinasyonu için kurulan ve saygın bilim insanları bulunan özel ekibi dağıtacağı açıklandı. Trump bunun yerine, ekonominin yeniden açılmasını koordine edecek yeni bir ekip kuracak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, korona virüsüyle mücadelenin koordinasyonu için Beyaz Saray bünyesinde kurulan ve içinde saygın bilim insanları bulunan özel ekibi dağıtacağını açıkladı. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, söz konusu ekibin 25 Mayıs'ta kapatılabileceğini ve bu ekibin görevlerinin federal kurumlara dağıtılabileceğini bildirdi.

Korona virüsüyle mücadelede koordinasyonu yürüten ekip, Trump tarafından geçtiğimiz mart ayında kurulmuştu. ABD Başkanı ekibin başına Pence'i getirmişti.

Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, özel ekibin dağıtılmasına ilişkin kararın yanlış yorumlandığını ve artık Beyaz Saray'ın hiçbir şekilde sağlık uzmanlarına başvurmayacakmış gibi bir algı oluştuğunu belirtti. Sözcü, bunun "tamamen yanlış" olduğunu ifade ederek Trump'ın ekonomiyi "yeniden açma" hedefi doğrultusunda verilere dayalı bir yaklaşım izlemeye devam edeceğini söyledi.

Trump, ABD'de kasımdaki seçimler öncesi salgın önlemlerinden etkilenen ekonomiyi bir an önce yeniden toparlamak uğruna Amerikan halkının sağlığını tehlikeye atmakla eleştiriliyor. (DW Türkçe)