Pompeo ısrarcı: Elimizde Wuhan'daki laboratuvarla ilgili çok sayıda delil var

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Covid-19'un "Wuhan'daki laboratuvardan çıktığı" iddiasını yineledi. Pompeo, "Size bunun Wuhan'daki laboratuvardan çıktığına dair çok sayıda delil olduğunu söyleyebilirim. Bizim belirlediğimiz zamanda sorumlu olanlardan hesap soracağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yeni tip korona virüsünün (Covid-19) Çin'in Wuhan kentinde bulunan laboratuvardan çıktığına dair çok sayıda delil olduğunu ileri sürdü.

Amerikan haber kanalı ABC News'e konuk olan Pompeo, salgına ilişkin soruları yanıtladı.

Pompeo, Çin yönetiminin uluslararası ajanslarda çalışan gazetecileri ülkeden atıp, uyarılarda bulunan Çinli doktorları susturmak suretiyle Wuhan'da ortaya çıkan virüsün gizli kalması için uğraştığını ve bunun dünya genelinde yüz binlerce insanı etkilediğini vurguladı.

'HESAP SORACAĞIZ'

Çin yönetiminin bu girişimine dair net bulgular olduğunu belirten Pompeo, "Başkan Trump bu konuda oldukça açık. Bizim belirlediğimiz zamanda sorumlu olanlardan hesap soracağız" ifadesini kullandı.

Pompeo, ABD olarak virüsün Wuhan'dan çıktığını dile getiren ilk ülke olduklarını ve bu nedenle eleştirilere maruz kaldıklarını ancak diğer ülkelerin de benzer söylemler kullanmaya başladığını belirtti.

Pompeo, şu ifadeleri kullandı:

"Çin'in, yürüttükleri standartların altındaki laboratuvarlar ile dünyayı enfekte etme geçmişi var. Çin laboratuvarındaki başarısızlıkların bir sonucu olan virüslere ilk kez maruz kalmıyoruz. İstihbarat kuruluşları bu konuda çalışmalarına devam etmelidir ancak size bunun (Kovid-19) Wuhan'daki laboratuvardan çıktığına dair çok sayıda delil olduğunu söyleyebilirim."

ABD'DE ÖLENLERİN SAYISI 67 BİNİ GEÇTİ

ABD'de salgında ölenlerin sayısı son 24 saatte 1711 artarak 67 bin 494'e yükseldi.

Covid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, ABD'de virüs bulaşan kişi sayısı 1 milyon 162 bin 164'e, toplam can kaybının sayısı ise 67 bin 494'e yükseldi.

ABD'yi, 245 bin 567 vakayla İspanya, 209 bin 328 vakayla İtalya ve 182 bin 260 vakayla İngiltere takip ediyor. (AA)