Assange'ın partneri Stella Morris: Assange'ın hapishanede hayati tehlikesi var

WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ın partneri Stella Moris, Assange'ın tutuklu bulunuduğu hapishanede virüs salgınının olduğunu ve Assange'ın hayati tehlikesi olduğunu söyledi. Morris, Assange'ın serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere’de tutuklu bulunan WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange’ın partneri ve iki çocuğunun annesi Stella Morris, Assange'ın tutulduğu hapishanede korona virüsü salgını olduğunu ve kendisinin hayatının tehlikede olabileceğini söyledi. Morris, Julian Assange'ın serbest bırakılmasını talep etti.

'VİRÜS DUVARLAR ARDINDA YAYILIYOR'

Assange ile ilgili açıklamalarda bulunan Stella Morris, "Partnerim Julian Assange'ın hayatı büyük risk altında. Kendisi şu anda HMP Belmarsh Cezaevi'nde tutuluyor. Covid-19 bu duvarlar ardında yayılıyor. Julian serbest bırakılmalı. O, ailemiz ve tüm toplum çocuklarımızın onunla birlikte büyümesini istiyor" diye konuştu. Avukat olan Morris sosyal medya hesabından sıklıkla paylaşımlar yaparak Assange'ın serbest bırakılması konusunda çağrıda bulunuyor.

Öte yandan Birleşmiş Milletler İşkence Özel Raportörü Nils Melzer, geçtiğimiz kasım ayında İngiltere’de tutuklu bulunan Assange’ın cezaevindeki koşullarının 'insanlık dışı' olduğunu belirterek hayatının tehlikede olduğunu dile getirmişti. Assange, dava ile ilgili ilk duruşmasında Belmarsh Cezaevi’ndeki şartlardan şikayetçi olmuş ve yazılarına ulaşamadığını ifade etmişti.

Avustralya vatandaşı olan 47 yaşındaki Julian Assange 'kefaletle serbest bırakılma şartlarını ihlal etmek' suçundan, yaklaşık bir yıllık hapis cezasını çekmek üzere geçen nisan ayından bu yana yüksek güvenlikli HMP Belmarsh Hapishanesi'nde tutuklu bulunuyor. Assange daha önce de, hakkındaki cinsel saldırı suçlaması ile ilgili olarak 2010'da İsveç'ten İngiltere'ye gelmiş ve 2012'den 2019 yılına kadar Ekvador Büyükelçiliği'ne sığınmıştı.

Kurucusu ve baş editörü olduğu Wikileaks sayfasında Amerika Birleşik Devletleri istihbarat kurumlarına ait gizli yazışmaları yayınlayan ve ülkesinde aranan Assange'ın ABD'ye sınır dışı edilmesi gündemde. (Kaynak: euronews)

Mahkeme, Assange'a 'virüs izni' vermediMahkeme, Assange'a 'virüs izni' vermedi