Covid-19'u atlatan Boris Johnson görevine dönüyor

Korona virüsüne yakalanan ve yoğun bakımda tedavi gören İngiltere Başbakanı Boris Johnson 22 gün sonra işbaşı yapıyor. Bugün bir basın toplantısı düzenlemesi gereken Johnson'ın önündeki en acil mesele, sokağa çıkma kısıtlamalarının düzenlenmesi olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü nedeniyle tedavi gören İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 22 gün sonra bugün işbaşı yapıyor. Johnson'ın önündeki en acil mesele, ülkedeki sokağa çıkma kısıtlamalarının kalkması yönündeki baskıları yönetmek olacak.

Başbakanlık Çalışma Ofisi ve Konutu 10 Numara'ya dün akşam dönen Johnson, bugün ilk iş olarak video konferans yoluyla yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edecek. Johnson'ın günlük basın toplantısına da katılacağı öngörülüyor.

Telegraph gazetesi, Johnson'ın bu hafta kısıtlamaların nasıl hafifletilebileceğine dair planlarını duyuracağını açıkladı. Johnson'ın bir yardımcısı, Başbakan'ın kısıtlamaları hafifletebileceğini söyledi.

'KARANTİNA KALKMAYACAK, DÜZENLENECEK'

7 Mayıs'ın hükümetin karantina önlemlerini yasal olarak gözden geçirmesi gereken gün olduğuna dikkat çeken yardımcı, "Ancak Boris, kısıtlamaları bundan önce değiştirmek veya en azından bundan önce bir şeyler duyurmak istiyorsa bunu yapabilir. 'Karantinayı sonlandırmak' ifadesi yanlış, 'karantinayı düzenlenmesi' ifadesi daha doğru olacaktır" diye konuştu.

İngiltere'de 23 Mart'ta alınan önlemler kapsamında halkın evden çıkmasına sınırlama getirilirken, marketler ve eczaneler hariç tüm ticari işletmeler kapatılmıştı. Kısmi karantina önlemleri, 16 Nisan'da 3 hafta daha uzatılmıştı.

Johnson'a yapılan Covid-19 testi 27 Mart'ta pozitif çıkmıştı. 10 gün geçmesine rağmen iyileşemeyen Johnson, durumunun kötüleşmesi üzerine 5 Nisan akşamı hastaneye kaldırılmış, ertesi gün de yoğun bakıma alınmıştı. Oksijen tedavisi uygulanan ve solunum cihazına bağlanmadığı bildirilen Başbakan Johnson, 9 Nisan'da yoğun bakımdan çıkmış ve 12 Nisan'da taburcu edilmişti. (Sputnik)