İran Cumhurbaşkanı Ruhani: Bölgede çatışma başlatan taraf olmayacağız

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, 'ABD'nin faaliyetlerini yakından takip ettiğini ancak bölgede çatışma başlatan taraf olmayacağını' söyledi. Ruhani'nin yorumları, Washington ve Tahran arasındaki gerilimin salgına rağmen artığı bir dönemde geldi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, 'Tahran'ın ABD'nin faaliyetlerini yakından takip ettiğini ancak, bölge çatışma başlatan taraf olmayacağını' söyledi. İran devlet medyası, Ruhani ile Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini, görüşmede ABD ile İran ilişkilerinin yanı sıra Tahran ve Doha arasındaki ilişkilerin de konuşulduğunu aktardı.

Haberde, Ruhani'nin "İran, ABD'nin faaliyetlerini ve hareketlerini yakından takip ediyor. Ancak bölgede çatışma ve gerginliği başlatan taraf olmayacağız" ifadelerine yer verildi.

RUHANİ'DEN ÇAĞRI: TETİKTE OLUN 

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran'ın silahlı kuvvetlerine 'provokasyonlara karşı tetikte olma' çağrısı yaptı. Ruhani, bölgesel istikrarın korunması gerektiğini söyledi. İran devlet televizyonu, Ruhani ve İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı Hüseyin Selami ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini ve 'bölgedeki kışkırtıcı eylemlere karşı tetikte olma konusunda uyardığını' aktardı.

NE OLMUŞTU?

Çarşamba günü, İran Devrim Muhafızları’na ait 11 gemiyle ABD’nin savaş gemilerinin geçtiğimiz hafta Körfez’de birbirlerine tehlikeli derecede yaklaşmasının ardından ABD Başkanı Trump'tan 'vur emri' gelmiş, Trump, 'Amerikan donanmasını taciz eden İran gemilerine ateş edilmesi' emri verdiğini duyurmuştu.

İran Devrim Muhafızları ise Amerikan gemilerini taciz eden İran gambotlarının vurulmasını emreden Trump'a "Düşmanların herhangi bir yanlış hareketi bizim kararlı, etkin ve hızlı yanıtımızla karşılaşacaktır" yanıtını vermişti. (DIŞ HABERLER)

Trump'tan 'taciz eden' İran gemilerine 'vur' emriTrump'tan 'taciz eden' İran gemilerine 'vur' emri

İran Devrim Muhafızları'ndan Trump'a yanıt: Biz de 'vur' emri verdikİran Devrim Muhafızları'ndan Trump'a yanıt: Biz de 'vur' emri verdik