İngiltere ölü sayılarını tartışmaya açtı

İngiltere, korona virüsünde Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı ölü sayılarını tartışmaya açtı. Ulusal İstatistik Enstitüsü, gerçek ölü sayısının resmi verilerden yüzde 41 oranında daha fazla olabileceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınının Avrupa'da en çok etkilediği ülkelerden biri olan İngiltere, resmi ölü sayılarını tartışmaya açtı. İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS), korona virüsü nedeniyle yaşanan ölümlerin tamamının resmi istatistiklere yansımadığını duyurdu.

Kurumun istatistiklerine göre İngiltere ve Galler'de, resmi verilerde belirtilenden yüzde 41 oranında daha fazla ölüm yaşandı. Reuters ajansı, nihai veriler tamamlandığı, İngiltere'nin salgındaki kaybının İspanya'yı geçerek İtalya'nın ardından Avrupa'da ikinci sıraya yerleşebileceğini yazdı.

ONS'nin bugün açıkladığı verilere göre, 10 Nisan tarihinde dek İngiltere hükümeti korona virüsünden 9 bin 288 kişinin öldüğünü açıklamıştı. Ancak ONS, bu tarihlerde İngiltere ve Galler'de 13 bin 121 ölüm tespit edildiğini açıkladı.

Raporda, İngiltere ve Galler'de son beş yılın ortalamasına göre 8 bin daha fazla ölüm kaydedildiği belirtiliyor. Kurumun açıkladığı grafiklerde, 28 Aralık-10 Nisan arasında son beş yıldaki ortalama ölümler ile 2020'deki ölümler ayrı ayrı gösteriliyor. Buna göre, 2020'deki ölüm oranları mart ayının başında aniden yükselmekle kalmıyor; aynı zamanda, COVID-19 kaynaklı olduğu resmen tespit edilen ölümlerin de epey üzerinde seyrediyor.

Bununla birlikte, ONS'nin huzur evlerinde ve evlerde gerçekleşen ölümleri de hesaba katarak çıkardığı sayıların koronadan bağımsız hastalıklardan ölenleri ve hastaneye gitmeye çekinenleri de kapsadığı, gerçek farkın yüzde 41 kadar yüksek olmayabileceği de belirtiliyor. (DIŞ HABERLER)