İngiltere’nin 7. büyük zengini hükümetten destek istedi

İngiltere’nin en zengin 7. iş insanı Richard Branson, hava yolu şirketi Virgin Atlantic’in kurtarılması için hükümetten destek talep etti. Virgin Atlantic'te yaklaşık 8 bin 500 kişi çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere’nin en zengin isimlerinden biri olan Virgin Grubu'nun kurucusu ve CEO'su Richard Branson, hava yolu şirketi Virgin Atlantic için İngiliz hükümetinden yardım istedi. Şirketin internet sitesinde yer alan açıklamada, Branson, "Dünyada pek çok şirket hükümet desteğine ihtiyaç duydu. Bu destekleri de aldılar. (Virgin Atlantic iflas ederse) Rekabet ortamı yok olacak, binlerce kişi işsiz kalacak” ifadelerini kullandı.

SERVETİ 4.7 MİLYAR STERLİN 

Richard Branson, "Virgin Atlantic’in faaliyetlerine devam edebilmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Fakat mevcut belirsizlik ortamında bunu yapabilmek için hükümetin desteğine ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı. İngiliz Financial Times gazetesi geçtiğimiz hafta Virgin Atlantic’in İngiliz hükümetinden 500 milyon sterlinlik destek talep ettiğini bildirmişti.

Branson, yaklaşık 4,7 milyar sterlin seviyesindeki kişisel serveti ile İngiltere’nin en zengin 7. iş insanı konumunda.

8 BİN 500 KİŞİ ÇALIŞIYOR

69 yaşındaki Brandson uzun yıllardır kurumlar vergisinden muaf tutulan British Virgin Adaları'nın bir parçası olan Necker Adası’nda yaşıyor.

Havayolu şirketi Virgin Atlantic’in yüzde 51 hissesi Virgin Group’a, geri kalanı ise Delta Havayollarına ait. Virgin Atlantic, bünyesinde yaklaşık 8 bin 500 kişiyi istihdam ediyor.