Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, Sağlık Bakanı'nı kovdu

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, korona virüsü salgını konusunda fikir ayrılığı yaşadığı Sağlık Bakanı Mandetta'yı görevden aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsüne (Covid-19) 'küçük bir grip' diyerek krizi hafife almakla suçlanan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, salgının başından beri görüş ayrılığı yaşadığı Sağlık Bakanı Luis Mandetta'yı kovdu.

Bolsonaro'ya karşı gelerek sosyal mesafe önlemlerini savunan ve bu sırada da halk arasındaki popülaritesi artan Mandetta, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Biraz evvel, Jair Bolsonaro tarafından görevden alındığımın bilgisini aldım. Bana, sağlık hizmetlerimizi yönetmek ve korona virüsü salgınına, yani sağlık sistemimizin yüzyüze kalmak üzere olduğu bu büyük meydan okumaya karşı mücadelemizi planlama fırsatı verildiği için teşekkür ederim."

Salgının ilk günlerinden bu yana sosyal mesafeye karşı çıkan ve halk sağlığından çok ekonomiye öncelik vermekle eleştirilen Bolsonaro, Mandetta ile sık sık fikir ayrılığı yaşamıştı.

Bu süreçte Bolsonaro'nun oy oranı yüzde 33’e düşerken, katı tedbirleri savunan Mandetta’ya verilen destek yüzde 76’ya çıkmıştı. (DIŞ HABERLER)

Bolsonaro'nun korona krizi: Sözünü dinleyen kalmadıBolsonaro'nun korona krizi: Sözünü dinleyen kalmadı