Yunanistan'da Roman yerleşkesi karantinaya alındı

Yunanistan'da Roman nüfusun çoğunlukta olduğu Nea Smyrni yerleşkesi karantinaya alındı. Bölgede yaşayan ve Larissa Üniversite Hastanesi'nde tedavi edilen 20 kişinin virüs testi pozitif çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan'da korona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında, Larissa kentinde Roman nüfusun çoğunlukta olduğu Nea Smyrni yerleşkesi karantinaya alındı. Karantina kararına tepki gösteren kişiler, güvenlik güçleri ile karşı karşıya geldi, polis karantina kararını protesto eden vatandaşlara saldırdı.

20 KİŞİDE VİRÜS TESPİT EDİLDİ

Karantina kararı ve kısıtlayıcı önlemler, Sivil Savunma ve Kriz Yönetimi Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias'ın emriyle perşembe günü Larissa Valisi Kostas Agorastos ve Larissa belediye başkanına danışılarak yürürlüğe girdi. Şehrin geneli etkileyen bu karar, dün Larissa Üniversite Hastanesinde tedavi edilen 20 kişinin enfekte olduğu doğrulandıktan sonra devreye gerdi.

5 BİN KİŞİ KARANTİNADA

Yeni gelişme sonrasında dün gece geç saatleri itibariyle, 23 Nisan Perşembe gününe kadar Roma yerleşimi ile ve bölgenin bölümü karantinaya alındı. Yeni önlem yaklaşık 5 bin kişiyi etkiliyor. Karantina kararı Larissa'da yer alan ve Romanların çoğunlukta olduğu Nea Smyrni yerleşkesi sakinleri, ayrımcılığa uğradıklarını ifade ederek protesto düzenledi. Larissa Belediyesi ve Larissa Üniversite Hastanesi'nden bir doktor ekibinin, virüsün tam boyutunu belirlemek için karantina bölgesinde yeni numune testlerine devam etmesi bekleniyor.