Covid-19 nedeniyle dünyada can kaybı 40 bini aştı

Korona virüsü salgını sebebiyle ölenlerin sayısı dünya genelinde 40 bini aştı. En fazla can kaybı, 12 bin 428 kişinin öldüğü İtalya'da gerçekleşti. Onu 8 bin 269 ölümle İspanya ve 3 bin 402 kişiyle ABD takip etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Covid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesinde yer alan bilgiye göre, dünya genelinde korona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 40 bin 639'a, vaka sayısı ise 823 bin 284'e ulaştı.

Covid-19 yüzünden bugüne kadar en fazla can kaybı, 12 bin 428 kişinin hayatını kaybettiği İtalya'da gerçekleşti. Onu 8 bin 269 can kaybıyla İspanya ve 3 bin 402 can kaybıyla ABD takip etti.

Salgının ortaya çıktığı Çin, 3 bin 305 can kaybıyla dördüncü sırada yer aldı.

Çin'in Vuhan kentinde geçen yıl aralık ayında ortaya çıkan Kovid-19 salgını şu ana dek 200 ülke ve bölgeye yayıldı.

FRANSA'DA ÖLENLERİN SAYISI 3 BİN 523

Fransa'da yeni salgında hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 523'e çıktı. Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Jerome Salomon düzenlediği basın toplantısında, virüs tespit edilen kişi sayısının son 24 saatte 7 bin 578 artışla 52 bin 128'e yükseldiğini belirtti.

Salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının son 24 saatte 499 artarak 3 bin 523'e çıktığını aktaran Salomon, yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısının 5 bin 565'e, iyileşenlerin sayısının da 9 bin 444'e yükseldiğini kaydetti. Son 24 saatteki rakamlar Fransa'da bir günde kaydedilen en yüksek ölüm ve vaka sayısı olarak kayıtlara geçti.

POLONYA'DA ÇOCUKLARA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Polonya’da Covid-19'un yayılmasını önlemek için katı önlemler almayı sürdüren hükümet, çocukların ebeveynsiz sokağa çıkmasını yasakladı ve alışverişlerde tek kullanımlık eldiven şartı getirdi.

Başbakan Mateusz Morawiecki ve Sağlık Bakanı Lukasz Szumowski düzenledikleri basın toplantısında, virüsün yayılmasının önlenmesi için alınan yeni tedbirleri açıkladı.

Morawiecki, Kovid-19’un yayılma hızını yavaşlatmak için daha katı kuralların hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, "Her ne pahasına olursa olsun, Batı Avrupa’daki dostlarımızın yaşadıklarından kaçınmak istiyoruz" dedi.

Morawiecki, alışverişlerde tek kullanımlık eldiven şartının getirildiğini, kuaför, güzellik salonu ve dövme salonlarının kapatılmasına karar verildiğini belirtti.

Market ve postane gibi iş yerlerinin açık tutulacağını vurgulayan Morawiecki, ancak mesafenin korunması için marketlerde bir kasada en fazla 3 kişiye, postanede ise en fazla 2 kişiye hizmet verileceğini ifade etti.

Başbakan Morawiecki, çocukların aileden bir yetişkin olmaksızın dışarı çıkmasına izin verilmeyeceğini bildirdi.

BELARUS'TA COVID-19'DAN İLK ÖLÜM 

Belarus'ta korona virüsü nedeniyle 75 yaşındaki bir tiyatro oyuncusu hayatını kaybetti.

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko yaptığı açıklamada, Covid-19 teşhisi konulan tiyatro oyuncusu 75 yaşındaki Viktor Daşkeviç'in hayatını kaybettiğini ve bunun ülkedeki virüs kaynaklı ilk ölüm olduğunu söyledi. Lukaşenko, Daşkeviç'in aynı zamanda zatürre hastası olduğunu belirtti.

MEKSİKA SAĞLIKTA ACİL DURUM İLAN ETTİ

Korona virüsü salgını nedeniyle 28 kişinin öldüğü, 1094 kişide virüsün tespit edildiği Meksika'da, sağlıkta acil durum ilan edildi.

Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard ve Sağlık Bakan Yardımcısı Hugo Lopez-Gatell, Ulusal Saray'da düzenledikleri basın toplantısında, Covid-19'un yayılma riski nedeniyle sağlık alanında acil durum ilan ettiklerini açıkladı.

Virüsün yayılma tehlikesine işaret eden Ebrard, "30 Mart ila 30 Nisan tarihleri arasında kamu ve özel sektördeki tüm zorunlu olmayan faaliyetler dışında bütün etkinlikler askıya alınacak" ifadesini kullandı.

Ebrard, virüsün hızlı bir şekilde yayıldığına dikkati çekerek, 60 yaşın üzerindeki kişiler, hipertansiyon, diyabet hastaları ve hamilelerin evde kalmaları uyarısında bulundu. (AA)