Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Sen sefil birisin Trump

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD hükümetinin kendisinin tutuklanması veya yakalanmasına yardım edenlere 15 milyon dolar koymasının 'ırkçı ve faşist' olduğunu söyledi. Maduro, "Sen sefil birisin Donald Trump. O sadece ırkçı ve üstünlük yanlısı davranmıyor, uluslararası ilişkileri bir zorba gibi yönetiyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD hükümeti, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun 'tutuklanması veya yakalanması için bilgi paylaşanlara 15 milyon dolar öldü verileceğini' duyurdu. Maduro, ABD'nin 15 milyon dolar ödül koymasının 'ırkçı ve faşist bir adım' olduğunu dile getirdi.

ABD Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi'nin hazırladığı poster.

Maduro, "Donald Trump hükümeti, aşırı derecede bağnaz, bayağı, sefil bir hareketle bir dizi sahte suçlama başlattı. Tıpkı 19'uncu yüzyılın ırkçı kovboyları gibi, savaşmaya hazır olan devrimcilerin başına ödül koyuyorlar. Sen sefil birisin Donald Trump. O sadece ırkçı ve üstünlük yanlısı davranmıyor, uluslararası ilişkileri bir zorba gibi yönetiyor" dedi.

ABD, aralarında 'uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı' da olmaz üzere Maduro ve diğer Venezuela hükümet yetkililerini 'narko-terörizm' ile suçladı. ABD Dışişleri Bakanlığı, Maduro'nun 'tutuklanması için yardımcı olanlara 15 milyon dolar ödül verileceğini' açıkladı. Maduro'nun yanı sıra Venezuela hükümet yetkililerinden başka kişiler hakkında 'bilgi verenlere de 10 milyon dolar ödül verileceği' duyuruldu. (AA/DIŞ HABERLER)