Merkel'e yapılan korona virüsü testi negatif çıktı

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, korona virüsü bulaşan doktoruyla temasta bulunması üzerine yaptırdığı Kovid-19 testi negatif çıktı. Merkel'in karantinada kalmayı sürdüreceği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kendini karantinaya aldığı duyurulan Almanya Başbakanı Angela Merkel’in korona virüsü kapmadığı açıklandı.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Alman Haber Ajansı'na (DPA) yaptığı açıklamada, "Bugün (Merkel'e) yapılan test negatif çıktı" ifadesini kullandı.

Seibert, Merkel'e gelecek günlerde başka testlerin de yapılacağını belirtti.

Başbakan Merkel, 20 Mart Cuma koruyucu amaçla zatürre aşısı yapan doktorunun Kovid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından dün kendisini tedbir amacıyla evinde karantinaya almıştı. Merkel'in karantinada kalmaya devam edeceği belirtildi.

ÖLÜ SAYISI 111'E YÜKSELDİ

Ülkede Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısının 111'e yükseldiği açıklandı.

John Hopkins Üniversitesi ve yerel sağlık makamlarından derlenen rakamlara göre, ülkede vaka sayısı 26 bin 220'ye, dün 94 olan hayatını kaybedenlerin sayısı da 111'e yükseldi.

Robert Koch Enstitüsü Başkanı Lothar Wieler yaptığı açıklamada, Almanya'da iyileşenlerin sayısının 2 bin 809 olduğunu belirtti ancak iyimserlik için henüz erken olduğunu vurguladı.

750 MİLYAR EUROLUK YARDIM PAKETİ

Almanya Bakanlar Kurulu, korona virüsü salgınının bireyler ve şirketler üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmaya yardımcı olmak için 750 milyar euroluk bir yardım paketini onayladı.

Maliye Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, yardım paketinin yanı sıra 156 milyar euroluk bir ek bütçeye de onay verildiği belirtildi.

750 milyar euroluk virüs yardım paketinde, küçük şirketlere ve serbest meslek sahiplerine üç ay boyunca 15 bin euro yardım yapılması öngörülüyor.

Pakete göre, korona virüsünün ekonomik etkisine karşı Almanya Ekonomik İstikrar Fonu (WSF) devreye sokulacak. Fonun özellikle daha büyük ve zor şirketler için merkezi araç olması bekleniyor. Hükümet, WSF’yi şirketlerin kendilerini korumak için kullanabileceği teminat olarak sunacak.

Zor durumdaki Alman şirketlerinin satın alınmaması için fonun bir kısmı doğrudan şirket hisselerini satın almak için kullanılabilecek. (AA-DIŞ HABERLER)