Dünya Sağlık Örgütü: Yasaklar yetmez, hastaları bulun!

Dünya Sağlık Örgütü, korona virüsü salgınının önüne geçilmesi için sokağa çıkma yasaklarının yeterli olmadığı yönünde bir uyarı bulundu. Örgüt, virüsün ikinci bir dalgaya yol açmaması için daha fazla test yapılarak şu an hasta olan herkesin tespit edilmesi çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) acil durum yetkilisi Mike Ryan, korona virüsüyle savaşta halkların evde kalmasının yeterli olamayacağı konusunda uyarıda bulundu. Ryan, spkağa çıkma yasakları ve diğer tedbirler sonrasında virüsün yeniden ortaya çıkacağını hatırlatarak, daha fazla test yapılması gerektiğini söyledi.

'HASTALARI VE ONLARIN TEMAS KURDUĞU KİŞİLERİ BULUN'

BBC'ye konuşan Ryan, "Şu an asıl odaklanmamız gereken şey, hasta olanları ve virüsü taşıyanları bulup onları izole etmek. Bu kişilerin temas kurduğu kişileri bulmak ve onları izole etmek" dedi.

DSÖ yetkilisi, "Şu an sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili tehlike şu: Eğer güçlü kamu sağlığı önlemlerini şimdi almazsak, bu hareket kısıtlamaları ve sokağa çıkma yasakları kaldırıldığında, hastalığın tehlikesi yeniden fırlayacak" diye konuştu. (DIŞ HABERLER)