KKTC'de 30 turist karantina altında

KKTC'yi ziyaret eden bir Alman turistte korona virüsü tespit edildi. İsmi açıklanmayan turist ve birlikte seyahat ettiği 30 kişi karantina altına alındı, okullar tatildi edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - KKTC'yi ziyaret eden Alman bir turistte korona virüsü tespit edildi.  KKTC Sağlık Bakanı Ali Pilli, 65 yaşındaki turistin karantinaya alındığını açıkladı. KKTC'ye Alman turistle birlikte gelen 30 turist de karantinaya alındı. İsmi açıklanmayan Alman turistin kaldığı otelin de karantina altına alınabileceği belirtiliyor.

Kıbrıs'ın güneyindeki Rum yönetimi de dün iki kişide virüse rastlandığını açıklamıştı. Kıbrıs Cumhuriyeti'nde teyit edilen iki vakanın durumunun iyi ve semptomların hafif olduğu belirtilmişti.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, yeni tip korona virüsüne (Covid-19) karşı tedbir için 15 Mart'a kadar tüm okulların tatil edildiğini duyurdu. Çavuşoğlu, Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken açıklama yaptı. Covid-19'e karşı tedbir için tüm okulların 15 Mart'a kadar tatil edildiğini belirten Çavuşoğlu, kararın hafta sonunda yeniden değerlendirileceğini bildirdi.

HÜKÜMET VİRÜS İÇİN TOPLANDI

KKTC, virüs konusunda tedbirlerin artırıyor. Mevcut tedbirlerin artırılmasına yönelik kararlar almak için toplanan KKTC Bakanlar Kurulu, sınır kapılarında sağlık personeli sayısını iki katına çıkaracak ve Sağlık Bakanlığı başkanlığında bir kriz masası oluşturulacak. (DIŞ HABERLER/AA)

Kıbrıs Cumhuriyeti'nde ilk korona virüsü vakaları tespit edildiKıbrıs Cumhuriyeti'nde ilk korona virüsü vakaları tespit edildi