Doğum gününde 'kuru buz'dan üç kişi öldü

Instagram fenomeni, 29. yaş gününü kuru buz ile kutladı. Partiye katılanlardan üçü öldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya’nın Instagram fenomenlerinden biri olan Ekaterina Didenko'nun 29. yaş günü için düzenlenen parti de kocası Valentin Didenko, etkileyici bir görsellik oluşturmak amacıyla havuza 25 kilogram ağırlığında kuru buz döktü.

Daily Mail'in haberine göre, tehlikeden habersiz olan davetliler, havuza girdikten hemen sonra bilinçlerini kaybetmeye başlıyor. Her ikisi de 25 yaşında olan Natalia Monakova ve Yuri Alferov, olay yerinde hayatını kaybederken, Didenko’nun eşi Valentin Didenko ve diğer yedi kişi de karbondioksit zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

32 yaşındaki Didenko, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yoğun bakıma alınan diğer kişilerin ise durumu ciddiyetini koruyor. Raporlar, doğum günü partisindeki davetlilerin, su üzerinde bulunan yoğun karbondioksit gazından dolayı nefes alamadıklarını ve boğulduklarını gösteriyor.

KURU BUZ NE KADAR TEHLİKELİDİR ?

Kuru buz, fotoğrafçılar ve görsel efekt sanatçıları tarafından “sis” efektleri oluşturmak için yaygın olarak kullanılan bir yöntem. Ancak gerekli güvenlik önlemleri olmadan bu işlemi yapmak son derece tehlikeli. Kapalı bir alanda çok fazla kullanılırsa, karbondioksit zehirlenmesine yol açabiliyor. Kuru buz aynı zamanda katı halindeyken de dikkat edilmezse, aşırı soğukluğundan (-78 derece) ciltte yanık izleri oluşturabilir.