Mülteci krizi Yunanistan sağını sevindirdi

Türkiye üzerinden Yunanistan'a gitmek isteyen mülteciler hem Yunan yetkililerin hem de vatandaşların saldırılarına maruz kalıyor. Midilli Adası'nda ise bir sığınma noktası ateşe verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçtiğimiz saatlerde Midilli limanına giden Yunanistan vatandaşları, mültecilerin adaya girişini engellemeye çalışıyor. Limana yanaşmak isteyen ve Türkiye kıyılarından Yunanistan’a mültecileri taşıyan botlar engelleniyor.

Midilli limanında, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, basın mensupları ve Birleşmiş Milletler bürokratları da saldırıya uğradı. Adanın bir başka noktasındaysa mültecilere tahsis edilen bir sığınma noktası ateşe verildi.

MERİÇ'TE YOLLAR KAPATILIYOR

Yunanistan yerel basını, Türkiye sınırına yakın bölgelerde Yunanistan vatandaşlarının sokağa indiğini aktardı. Vatandaşlar şahsi araçları ve traktörler ile yolları kapatmaya başladı. Bazı noktalarda ise bu grupların, yoldan geçen insanları ve araçları kontrol ettiği paylaşıldı.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken sosyal medyada da yabancı karşıtı slogan ve yorumlar dikkat çekiyor.

'AŞIRI SAĞIN EKMEĞİNE YAĞ SÜRDÜ'

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nda çalışan bazı yetkililer ise 'bu gelişmelerin gerek Yunanistan’da gerekse de Avrupa’da aşırı sağa ivme kazandıracağını' söylüyor. Bakanlık kaynakları ise 'Avrupa'daki aşırı sağın ekmeğine yağ sürüldüğünü ve aşırı sağın, toplumun haklı endişelerini radikalize edip Yunanistan ve Avrupa’yı tehlikeli gelişmelerle karşı karşıya getirdiğini' düşünüyor.