Korona virüsünden İran'da 8 ölüm daha

İran'da korona virüsü nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 34'e, vaka sayısı 388'e çıktı. İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve altı milletvekili de korona virüsü kapanlar arasında.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran'da yeni tip korona virüsü (Kovid-19) nedeniyle sekiz kişi daha hayatını kaybederken, can kaybı 34'e, vaka sayısı 388'e çıktı. Korona virüsüne yakalananlar arasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar, Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi ve altı milletvekili de bulunuyor.

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, basına yaptığı açıklamada, son belirlemelere göre ülke genelinde Kovid-19 sebebiyle ölenlerin sayısının 34'e, vaka sayısının ise 388'e yükseldiğini belirtti. Dünden bu yana yaşamını yitirenlerin sayısında sekiz, vaka sayısında 143 artış olduğunu kaydeden Cihanpur, 73 kişinin iyileştiğini söyledi. Vaka sayısında en fazla artışın Tahran ve Gilan eyaletlerinde görüldüğünü aktaran Cihanpur, virüse yakalananların ortalama 50, hayatını kaybedenlerin de 60 yaşında olduğunu ifade etti.

'VAKALARIN GELECEK HAFTA ZİRVEYE ÇIKACAĞINI GÖRÜYORUZ'

Başkent Tahran'da düzenlenen Korona ile Mücadele Merkezi toplantısı sonrasında açıklama yapan İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, "Korona virüsü vakalarının gelecek hafta zirveye çıkacağını görüyoruz" dedi. Nemeki ancak herhangi bir kenti karantinaya almayı düşünmediklerini söyleyerek "Şehirlerin karantinaya alınmasını bilimsel bir yöntem olarak kabul etmiyoruz ancak vatandaşların gidiş-gelişlerinin kontrolünü sıkılaştırma kararı aldık" diye konuştu.

Zorunlu olmadıkça halkın seyahatlerden kaçınmasını isteyen İranlı bakan, ülkede şüpheli görülen kişilerin 14 gün karantinaya alınacağını fade etti.

Virüs ülkede hızla yayılırken Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi, Tahran Milletvekili Mahmud Sadıki, Meclis Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Mücteba Zünnur ve son olarak Cumhurbaşkanı Kadın ve Aileden Sorumlu Yardımcısı Masume İbtikar'a Kovid-19 teşhisi konulmuştu. (Kaynak: Evrensel)

Korona virüsü risk seviyesi 'yüksek'ten 'çok yüksek seviyesine çıkarıldıKorona virüsü risk seviyesi 'yüksek'ten 'çok yüksek seviyesine çıkarıldı