Virüs ırkçılığı: Çinli arkadaşını savunan kadını dövdüler

İngiltere'nin Birmingham kentinde bir kadın, Çinli arkadaşına "Korona virüsünü al ve evine git" diyen adama karşı koyunca saldırıya uğradı. Kadın bilinçsiz kalacak şekilde darp edilirken polis soruşturma başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de bir kadın, Çinli bir arkadaşına "Korona virüsünü al ve evine git" diye küfreden bir ırkçıya karşı çıkınca saldırıya uğradı. Kadının bilincini kaybedecek şekilde darp edildiği açıklandı.

Olay Birmingham kentinde, bir barda yaşandı. İsmi açıklanmayan bir erkek, doğumgünü partisi vermekte olan 29 yaşındaki Meera Solanki ve arkadaşlarına sataşmaya başladı. Irkçı ifadeler kullanan adam, 28 yaşındaki Çinli Mandy Huang'a da "Korona virüsünü al ve evine git" diye sözlü saldırıda bulundu. Solanki bunun üzerine adama tepki gösterince kendini yerde buldu. Sunday Mercury gazetesine konuşan Solanki, "Şoke olmuştum ve çok öfkelenmiştim. Ona bağırdım ve itmeye çalıştım. Kafama yumruk attı, kaldırıma düştüm ve bilincimi kaybettim" dedi.

Kendisi yerde yatarken adamın ırkçı saldırılarına devam ettiğini anlatan Solanki, altı saat boyunca hastanede müşahede altında tutulduğunu ve işyerinden bir hafta izin almak zorunda kaldığını söyledi. Polis soruşturma başlattı.

Brexit süreciyle birlikte ırkçılığın yükselişe geçtiği İngiltere'de, Londra, Newcastle, Sheffield, Manchester ve York kentlerinde de korona virüsü üzerinden Asya kökenli kişilere karşı çok sayıda saldırı düzenlendi. (DIŞ HABERLER)